Rangnick får jackpot tack vare Man Utd-hjälten Rashford

Ralf Rangnick erkände att han tog en chansning som betalade sig efter att Manchester Uniteds supersubs kombinerades till en ovärderlig seger mot West Ham. Uniteds tyske interimsboss skickade in forwards Marcus Rashford, Edinson Cavani och Anthony Martial för att tillsammans med Cristiano Ronaldo gå till anfall, och den kvartetten trollade fram ett dramatiskt mål tre minuter in på stopptid.

Mera om den engelska fotbollen

Rashford gör det enda målet på stopptid

Rashford satte in ett inlägg från nära håll efter att Ronaldo hade spelat in Martial, som skickade bollen vidare till Cavani, där uruguayanen knappt hann slå offside-linjen innan han gav den perfekta låga crossen.

Efter att ha kämpat utan att få någon belöning fram till dess kunde United fira och Old Trafford-publiken jublade när hemmalaget knep en 1-0-seger som lyfter dem till fjärde plats, åtminstone för en kort tid, i Premier League. Arsenal och Tottenham har chansen att hoppa före United på söndag.

Manchester United Fotboll

Det är inhopparna som gör målen för United

United har gjort åtta mål via inhoppare i Premier League den här säsongen, enligt Opta, fler än något annat lag. Gamla vanor dör hårt.

Rashfords mål innebar också att West Ham för andra gången den här säsongen förvägrades en poäng genom ett sent United-mål från en inhoppare, där Jesse Lingards insats i den 89:e minuten avgjorde matchen på London Stadium mellan lagen i september.

Vid det tidigare tillfället fick West Ham en livlina när Luke Shaw handlade och de tilldelades en straff, men mer dramatik från inhoppare följde sedan. Mark Noble skickades från bänken för att ta straffsparken, men specialisten missade. Den här gången kom målet för sent för att något liknande drama skulle kunna följa.

”Det kunde inte ha varit bättre än så, om man gör mål i matchens sista sekund. Det var fantastiskt”, sade Rangnick till MUTV.

Rangnick är mycket glad för laget

”Enormt viktig seger och fysiskt en fantastisk prestation. ”Jag är oerhört glad för pojkarna. De gjorde det och vi var tvungna att ta några risker under de sista 15 minuterna. ”Vi spelade nästan med fyra anfallare i en 4-2-4, men vi visste att vi var tvungna att vinna den matchen och därför bestämde vi oss för att ta den risken.”

Rashford har varit direkt inblandad i fler mål mot West Ham i alla tävlingar än vad han har gjort mot något annat lag på klubbnivå (åtta – fyra mål, fyra assist). Han har slagit fyra segermål i den 90:e minuten eller på stopptid i sin United-karriär, vilket är dubbelt så många som någon annan Red Devils-spelare under Premier League-eran.

United har nu vunnit 21 av sina 26 hemmamatcher i Premier League mot West Ham (D3 L2) och är obesegrade i sina 14 senaste matcher mot dem på Old Trafford sedan en 1-0-förlust i maj 2007.

Rangnick bygger vidare på Solskjaers lag

En annan anmärkningsvärd detalj är att lördagens värdar endast har förlorat en gång på sina 10 senaste Premier League-matcher (W6 D3). Det här var deras första rena mål i tävlingen på sex matcher, ytterligare ett plus för Rangnick när United bygger upp på nytt under månaderna efter Ole Gunnar Solskjaer.

Bortsett från alla de positiva aspekterna fanns det fortfarande element som gjorde Rangnick besviken i Uniteds uppvisning, och det hade varit på väg att bli en match att glömma innan den sena vändningen.

Efter en seger i Brentford i onsdags såg United ibland platt ut mot West Ham, som nästan tog ledningen före Rashfords ingripande när Tomas Soucek styrde strax utanför. ”Vi hittade inte alltid de rätta lösningarna i bollinnehav, särskilt i den sista tredjedelen av matchen”, sade Rangnick. ”Men sättet vi spelade defensivt efter att ha spelat för bara tre dagar sedan på Brentford, jag var verkligen imponerad av laget.

”Jag är fortfarande inte riktigt nöjd med hur vi spelar i bollinnehav, så detta måste bli nästa steg under de kommande veckorna.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *