Newcastle: Steve Bruce förmodligen rökt som tränare

Rapport – Bruce har imponerat på de nya ägarna, men kommer troligen att bytas ut.  Steve Bruce har överlevt ännu en dag i Newcastle United när klockan tickar ner till söndagens match mot Spurs. Huvud-tränarens framtid är fortfarande på livsuppehåll men han har enligt uppgift gjort ett positivt intryck på de nya ägarna.

Läs mer om Newcastle och fotboll i vår fotbollsblogg

Steve Bruce byts förmodligen ut

I en exklusiv artikel i The Telegraph kastar Luke Edwards lite ljus över Bruces fortsatta närvaro i klubben. 60-åringen deltog i träningen i tisdags vilket enligt uppgift var en överraskning för en del av personalen. I måndags träffade Bruce styrelseledamöter och var imponerad av hur han togs emot. De rapporteras ha lyssnat intensivt på vad han hade att säga i hopp om att få så mycket information om klubben som möjligt.

Newcastle United

Bruce och Charlney ger information

Detta var också det tillvägagångssätt som de nya ägarna använder sig av med Lee Charnley, som enligt uppgift kommer att stanna kvar lite längre än vad som ursprungligen var tänkt. Charnley känner till klubbens alla inre rutiner och kan vara till enorm hjälp vid övergången.

Bruce höll Newcastle kvar i Premier League

I och med att övertagandet skedde oväntat förra veckan drar de nya ägarna nytta av den stora mängd information som Bruce och Charnley kan tillhandahålla. Detta kommer att bidra till att övergången blir så smidig som möjligt. Edwards uppger att Bruce fick beröm för att ha hållit Newcastle kvar i Premier League. De nya ägarna var också nöjda med hans offentliga hållning till övertagandet före och efter det att det slutförts.

Byts Bruce ut innan helgen?

Bruce har fått veta att inget slutgiltigt beslut har fattats och att mer dialog kommer att äga rum inom den närmaste framtiden. Man tror dock fortfarande att Bruce kommer att få gå senare i veckan.

Northern Echo har lagt till att konsortiet föredrar att ha en ersättare identifierad och ”nästan garanterad” innan de låter Bruce gå. Den nya icke verkställande ordföranden Yasir Al-Rumayyan måste ge grönt ljus för ett beslut om Bruces framtid och hans ersättare.

Ny tränare inom kort är troligast

PIF:s guvernör väntas vara på St. James’ Park på söndag. Edwards misstänker att fördröjningen av ett beslut om Bruce kan bero på att Al-Rumayyan måste informeras om måndagens möte. Både The Telegraph och The Northern Echo anser fortfarande att det är högst osannolikt att Bruce kommer att vara kvar till söndagens match mot Spurs.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *