Sergio Busquets: Får beröm av Luis Enrique

Luis Enrique hyllar Busquets när Spanien förlorar finalen i Nations League. Luis Enrique hyllade Spaniens ”pelare” Sergio Busquets efter hans bedrifter i landets trofélösa Nations League-final. Spanien föll i söndagens Nations League-final och besegrades med 2-1 av de regerande världsmästarna Frankrike på San Siro i Milano.

Läs mer om fotboll i bloggen.

Väldigt hög nivå

Karim Benzema och Kylian Mbappe utplånade Mikel Oyarzabals öppningsmål i den 64:e minuten, och även om Spanien stod tomhänt, gjorde veterankapten Busquets ännu en imponerande insats mitt i landets återuppbyggnadsprojekt.

Busquets stod för sin tionde assist för Spanien och den första sedan november 2019 efter att ha spelat fram Oyarzabal, medan den 33-årige kaptenen ledde laget i tacklingar (fyra) och totala dueller (17) efter att ha avslutat med en passningssannolikhet på 92,2 procent – endast överträffad av Eric Garcia för La Roja.

Spanien Fotboll

Utsedd till bästa spelare

”Busquets har utsetts till turneringens bästa spelare. Det säger en hel del om hans nivå. Han är livsviktig för oss. Han är kapten, men inte bara det”, sade Luis Enrique under sin presskonferens efter matchen.

”Han är också någon som ger vissa värden utanför och på planen. Han ger dig lugn, lugn och ro. Han är vår pelare som vårt försvars- och anfallsspel bygger på.

”Hur mycket vi har vunnit vet jag inte, men jag vet att vi kunde vinna mot Europamästarna och spela nästan jämnt med världsmästarna, så för spelarna och laget är allt bra.

”Och naturligtvis blir det varje gång svårare för mig att göra nästa urval, och det är bra för mig och bra för oss. Det viktiga är att laget behåller sin personlighet och sin vilja att vinna.”

Spanien hade bollinnehavet

Spanien avslutade avgörandet med 63,9 procent bollinnehav och 624 passningar, jämfört med Frankrikes 354 totala passningar. Luis Enriques Spanien fick ångra en missad möjlighet, efter att ha förlorat mot de blivande mästarna Italien på straffar i semifinalen i Euro 2020.

”Inget saknades. Det var synd att när vi väl gjorde öppningsmålet så gick Frankrike upp i andra änden. Det var synd att vi fick släppa in ett mål när vi precis hade gjort det, för det var då Frankrike var som svagast. Det är det enda vi kan ångra”, tillade den förre Barcelonabossen.

Luis Enrique ger beröm till laget

”Vad är det vi saknar? Vi saknar ingenting alls. Vi måste fortfarande behålla samma självförtroende och vi måste försöka trycka på med det vi har gjort.”

”Som vanligt, oavsett vem vi spelar mot, kommer Spanien alltid att spela sitt spel”, sade Luis Enrique. ”Ibland spelar vi lite bättre än andra gånger, men det är normalt. Men jag tror att alla fans håller med om att Spanien alltid spelar på samma sätt. Oavsett var och oavsett mot vem. Så jag är nöjd med vad jag har sett den här turneringen.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *