Digne tar sikte på Everton-chefen Benitez inför flytten till Villa

Lucas Digne verkade rikta ett avskedsskott mot Everton-bossen Rafael Benitez inför sin flytt till Aston Villa och förklarade att ”ibland krävs det bara en person utifrån för att förstöra en vacker kärleksaffär”. Digne är på väg bort från Toffees för att ansluta till Premier League-rivalerna Villa i en affär som uppges vara värd upp till 25 miljoner pund.

Digne i onåd hos Benitez

Den franske vänsterbacken har fallit i onåd sedan Benitez kom till Goodison Park och Everton-managern anklagade i förra veckan Digne för att sätta sina egna intressen före laget. Benitez sade: ”Jag har haft ett par samtal med honom, han berättade vad han tyckte. Vad förväntar du dig att en manager ska göra när en spelare berättar för en manager att han inte vill vara här?

”Jag tycker att han var väldigt tydlig. Jag vill ställa en fråga till alla fans eller före detta spelare, vad [den före detta Evertonspelaren] Peter Reid kommer att säga om en spelare inte vill vara här? Han berättade vad han tyckte, så vad förväntar du dig att managern ska göra?

everton

Spelare tänker mer på sig själva än laget säger Benitez

”Jag har ingen förklaring. Vi är proffs, vi får stora pengar för att göra vårt jobb. I den moderna fotbollen kanske prioriteringarna har ändrats och folk tänker på sig själva före laget.”

Digne tog till Instagram i onsdags för att uttrycka sin tacksamhet till Evertons fans och klargjorde att han inte längre kan arbeta med den tidigare Liverpoolmanagern Benitez.

Digne ville stanna i klubben säger han själv

Han skrev: ”För bara ett år sedan skrev jag på ett nytt kontrakt med ambitionen att stanna i den här klubben under lång tid, ge allt för min klubb, för utvecklingen och projektet, som jag trodde på – och för de passionerade fansen.

”Min dröm var att hjälpa klubben tillbaka dit den hör hemma. Att bära kaptensbindeln i vissa matcher har alltid gjort mig stolt. ”Allt måste få ett slut. Jag förväntade mig bara inte att det skulle sluta på det här sättet.

Digne tycker att klubben och han själv förtjänar bättre

”Det som har hänt och vissa saker som har sagts om mig den senaste månaden har gjort mig väldigt ledsen. Men jag kommer inte att gå in i ett ordkrig med någon. ”Klubben förtjänar inte det, fansen förtjänar inte det – och för att vara ärlig känner jag inte att jag förtjänar det.

”Det finns så många bra och anständiga människor i och runt Everton som vill det bästa för den här klubben och inte bara för sig själva – och till dem kan jag bara säga från mitt hjärta: Jag önskar er det bästa!

”Tack till alla underbara, stolta och passionerade sanna Evertonians. Det har varit en ära och ett sant nöje att spela för er, fansen, folket – för en klubb tillhör inte en spelare eller en manager, utan fansen. Jag kommer alltid att bära er med mig i mitt hjärta var jag än går.

”Ibland krävs det bara en person utifrån för att förstöra en vacker kärleksaffär.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *