Man City: Guardiola når 500 poäng i Premier League rekordsnabbt

Pep Guardiola blev den snabbaste managern i Premier League-historien att samla 500 poäng med Manchester Citys 1-1 mot Southampton på lördagen. Den katalanske tränaren, som först tog över City i augusti 2016, nådde milstolpssiffran på 213 matcher – 18 färre än den tidigare snabbaste Jose Mourinho.

Mer om engelska fotbollen

Guardiola är enorm som manager

Jurgen Klopp kommer närmast på listan efter att ha nått 500 poäng på 236 matcher med Liverpool, medan den legendariske Manchester United-bossen Alex Ferguson behövde 242 matcher för att göra det. Arsene Wenger (249 matcher) kompletterar topp fem, med Rafael Benitez (267), David Moyes (340), Martin O’Neill (351), Mark Hughes (367), Sam Allardyce (386), Harry Redknapp (392) och Steve Bruce (441) som också är medlemmar i 500-klubben.

City har tagit fler poäng mot Arsenal (34) än någon annan motståndare under Guardiola, följt av Burnley, West Ham (båda 31), Leicester City och Watford (båda 27).

Manchester City

City har gått som tåget under Guardiola

De regerande Premier League-mästarna City har under Guardiolas fem och ett halvt år i karriären satt ihop fyra serier med över 12 segrar i tävlingen, varav den senaste tog slut i och med det oavgjorda resultatet mot Southampton.

Citizens tappade poäng för första gången på 13 matcher i en serie som sträcker sig tillbaka till en 2-0 hemmaförlust mot Crystal Palace den 30 oktober, vilket innebär att de har 12 poäng upp till tvåan Liverpool efter att ha spelat två matcher mer. Kyle Walker-Peters sköt Southampton till en tidig ledning med ett sensationellt mål från utsidan av stöveln – bara det tredje målet i första halvlek som City har släppt in i ligan den här säsongen – men gästerna slog tillbaka genom Aymeric Laportes huvudskott.

Guardiola nöjd trots oavgjort

Trots att hans lags förlustsvit tog slut var Guardiola nöjd med deras insats på St Mary’s Stadium. ”Vi spelade riktigt bra. Tyvärr släppte vi in ett mål i första halvlek, men jag tycker att det här var en av våra bästa prestationer för säsongen, i särklass”, sa han till Sky Sports.

”De var otroligt organiserade och det här är en av de bästa prestationerna vi spelat mot dem. Ja, resultatet var inte bra, men när det gäller prestationen och sättet vi spelade på var det utmärkt. ”Vi spelade bättre än i Arsenal-matchen, då vi vann, och i dag spelade vi oavgjort. Ibland förtjänar man det och man vinner inte, men sättet vi spelade här var utmärkt.

”Southampton är ett riktigt bra lag. De är organiserade, de spelar 4-4-2, långa bollar, bra tempo i kontringar, bra uppbyggnad. Men vi var briljanta i dag.

”Varför skulle vi tappa tron på vad vi har gjort? Det var en bra prestation. Vi kommer att tappa poäng, men vårt uppträdande är väldigt bra.”

Liverpool kan närma sig

Liverpool kan gå upp till sex poäng från City om de vinner sina matcher i handen, medan sidorna fortfarande måste mötas på Etihad Stadium i april. ”Folk kommer att säga att Premier League-loppet inte är över och det är bra för det här laget”, tillade Guardiola. ”Vi har många tuffa matcher framför oss, men vi kommer att försöka uppföra oss till slutet.

”Jag skulle vilja ha en ledning på 40 poäng före Liverpool, men det är inte möjligt i januari. Jag förväntade mig inte att ha den här ledningen, men nu ska vi vila och komma tillbaka så bra som möjligt.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *