Martial: Valde Sevilla som ”bästa alternativet”

Anthony Martial avslöjade att Barcelona och Juventus båda försökte värva honom i januari, men anfallaren valde Sevilla som ”det bästa alternativet” för honom och hans familj. Julen Lopeteguis lag tog in den franske landslagsmannen på lån fram till slutet av säsongen efter begränsade möjligheter under Ralf Rangnick i Manchester United.

Martial hade intresse från Juventus och Barcelona

Rangnick bekräftade i december att 26-åringen ville bort från Old Trafford på grund av brist på chanser – han hade spelat hela 90 minuter av en match endast en gång den här säsongen och figurerat i bara åtta minuter sedan tyskens första match.

Men destinationen för Martials flytt kan ha varit annorlunda, då den tidigare Monaco-mannen avslöjade att både Juve och Barca var intresserade av hans tjänster. ”Juventus försökte värva mig”, säger han till Diario de Sevilla i en intervju som publicerades på onsdagen. ”Jag pratade med min agent och berättade att jag föredrog att gå till Sevilla. Det var det bästa alternativet för mig och min familj.

”Barcelona talade med min agent. Men som sagt, jag pratade med min agent och sa till honom: ’Min prioritet är Sevilla’. Och när jag säger något till någon ändrar jag inte på det, jag håller mitt ord. ”För mig var det rätt beslut eftersom jag visste att jag skulle spela och för mig var det viktigaste att spela.

Sevilla fotboll

”Andra stora klubbar försökte övertyga mig men jag föredrog att komma till Sevilla eftersom jag visste att Sevilla var en mycket bra klubb, en familjeklubb. För mig var det rätt beslut.” Bianconeri tog därefter in Dusan Vlahovic från Fiorentina i en affär som kan vara värd 80 miljoner euro, och den serbiska stjärnan gjorde mål i sin debut mot Hellas Verona i söndags.

Samtidigt lyckades Barca värva Pierre-Emerick Aubameyang, som avslutade sitt kontrakt med Arsenal, och Adama Traore på lån från Wolves för att förstärka sina anfallsled, som även inkluderar Ferran Torres efter hans ankomst i början av januari.

Martial har hög lön i United

Ekonomin för Martials lån avslöjades inte, men han bekräftade att han gick med på lägre löner för att säkra en flytt till Spanien när han försöker imponera på Frankrikes chef Didier Deschamps inför VM 2022 i Qatar.

”Både Sevilla och jag har gjort en insats så att jag kunde komma”, svarade han när han fick frågan om finanserna bakom avtalet. ”Jag har mindre lön, men jag vet också att det är en ansträngning för klubben att betala min lön. Så vi har båda gjort en insats. Men jag vet att den här ansträngningen kommer att vara bra för båda parter.”

Angående VM-kvalet tillade han: ”Ja, det är ett av mina mål. Jag vill göra det eftersom förra gången jag inte var med i VM och Frankrike vann det. Så jag ska göra mitt bästa för att vara med den här gången.” Martial hoppas kunna göra ett avtryck på fredag när Sevilla tar emot Elche när Lopeteguis mannar försöker minska avståndet på sex poäng till Real Madrid i toppen av den spanska toppstriden.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *