Speltips Norwich City vs Manchester City 2022

I en riktig uppgörelse mellan två lag som slåss i motsatta ändar av Premier League-tabellen åker Manchester City till nedflyttningslaget Norwich på lördagskvällen. Norwich behöver verkligen vinna matcher, men denna kommer bli svår att ta för laget. City är verkligen svåra att ta och jag tror inte Norwich har en chans att vinna mot City denna gången. 

Fler speltips

Norwich City

Även om Norwich skulle ha varit besvikna över att bara ha tagit en enda poäng hemma mot Crystal Palace i mitten av veckan, har de gula spelarna fått en välbehövlig uppryckning på senare tid. Dean Smiths nya trupp chockade många i Premier League förra helgen och tog en 1-0-seger borta mot Wolves i FA-cupen, och har siktet inställt på att försöka utöka sin status i toppskiktet den här säsongen.

Norwich har gått in i januaris korta vinteruppehåll med en uppseendeväckande 3-0-vinst mot nedflyttningskandidaten Watford på bortaplan och är obesegrade i sina fyra senaste matcher i alla format, med tre segrar. Även om den förre Aston Villa-chefen kanske var snabb med att berömma sitt lags senaste uppryckning, vet East Anglia-laget att de står inför en enorm uppgift på lördag kväll. Det bör noteras att Smiths mannar har drabbats av 5-0-strykningar i rad mot de bortsprungna Premier League-giganterna.

Lagnyheter

Norwich saknar båda två speltid mot Crystal Palace i mitten av veckan och hoppas att både Joshua Sargent och Ozan Kabak kan återvända till spel här.

Lördagens värdar har dock bekräftat att de återigen kommer att vara utan Tim Krul, Jacob Sorensen och Andrew Omobamidele i helgen.

Manchester City

Manchester City

När det gäller gästerna var Manchester City kanske inte på sitt bästa sätt tidigare i veckan, men det var ännu en rutinartad kväll för Pep Guardiolas mannar. När de engelska jättarna till slut tog en välförtjänt 2-0-seger mot Brentford på hemmaplan är de mitt uppe i vad som har blivit en anmärkningsvärd purpurfärg. Sky Blues verkar vara på väg mot ännu en toppskifteskrona under den tidigare Bayern München-bossen och är nu obesegrade i var och en av sina 14 senaste raka Premier League-matcher, en svit där de bara har tappat ett par poäng.

Med en glödande stämning i lägret bör Guardiola känna att han har en gyllene chans när hans lag reser till Carrow Road i helgen. City vill sätta en ny markering här och bör räkna med att Riyad Mahrez kommer att leda deras anfall här. Den algeriske stjärnan hittade återigen nätet mot Brentford i mitten av veckan och har gjort mål i var och en av sina sju senaste matcher.

Lagnyheter

Båda har fortfarande problem med skador och varken Gabriel Jesus eller Cole Palmer förväntas vara med på Carrow Road i helgen.

Den engelske landslagsmannen John Stones imponerade som högerback i mitten av veckan och kan återigen belönas med en startplats.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

Manchester City har tagit 5-0-segrar i rad i sina två senaste möten mot Norwich.
På samma sätt har de överlägsna Premier League-ledarna bara förlorat ett av sina åtta senaste möten mot lördagens värdar.
Norwich har dock samlat sju poäng på sina tre senaste Premier League-matcher.
Riyad Mahrez har gjort mål i var och en av sina sju senaste raka matcher för Sky Blues.
Fem av de sju senaste mötena mellan Norwich och City på Carrow Road har slutat med över 2,5 mål.

Slutsats

Även om Norwich må ha samlat sju poäng från sina tre senaste Premier League-matcher vet lördagens värdar att de står inför en enorm uppgift på Carrow Road. Manchester City vann med 2-0 mot Brentford på Etihad i mitten av veckan och Pep Guardiolas mannar befinner sig mitt i vad som har blivit en anmärkningsvärd purpurfärg.

Sky Blues verkar vara på väg mot ännu en nationell krona den här säsongen och har 14 matcher utan förlust i toppskiktet. Efter att ha vunnit med 5-0 mot nedflyttningslagen är det svårt att se något annat än en liknande bortaseger för Premier League-giganterna här.

Speltips Manchester City vinner utan att släppa in mål

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *