Zouma fick högsta böter av West Ham

 Zoumas katter beslagtagna av RSPCA efter en störande attack. West Ham har bekräftat att Kurt Zouma har fått ”högsta möjliga böter” medan klubben bistår en utredning från RSPCA om en video som visar hur försvararen sparkar och slår sin katt. Det störande klippet dök upp i måndags och Zoumas handlingar fördömdes av Hammers, RSPCA och andra djurskyddsgrupper.

Mera engelsk fotboll

Böter på hela 250 000 pund

I ett uttalande från Zouma sades det att han var ”djupt ledsen”, men David Moyes valde ändå ut honom till tisdagens match mot Watford, som West Ham vann med 1-0. ”Det pågår förvisso och klubben tar itu med det”, sade Moyes till BT Sport efter matchen, och ett uttalande följde från West Ham på onsdagen.

Både klubben och RSPCA bekräftade att Zoumas två katter hade omhändertagits, medan hans böter – som rapporteras vara värda 250 000 pund – kommer att doneras till välgörenhet. Ytterligare straff kan följa på RSPCA:s utredning.

West Ham united

Ytterligare straff kan komma att delas ut

West Ham sade: ”West Ham United kan bekräfta att klubben stöder en RSPCA-utredning av Kurt Zoumas handlingar i den video som cirkulerade på nätet i veckan. ”Kurt och klubben samarbetar fullt ut med utredningen och spelaren har frivilligt följt de steg som tagits i det inledande skedet av processen, inklusive att leverera sin familjs två katter till RSPCA för bedömning.

”Kurt är oerhört ångerfull och förstår, liksom alla i klubben, till fullo hur djupt känslorna kring händelsen är och att åtgärder måste vidtas. ”Oberoende av RSPCA:s utredning och i väntan på ytterligare sanktioner när resultatet av den processen är fastställt, kan West Ham United bekräfta att Kurt Zouma har fått högsta möjliga böter efter sina handlingar i videon som cirkulerade.

Katterna omhändertagna och Zouma accepterar böter

”Spelaren har omedelbart accepterat böterna och har begärt att de ska doneras till välgörenhetsorganisationer för djurskydd. ”West Ham United vill upprepa vårt fördömande av Kurts agerande och klargöra att ärendet fortsätter att hanteras med största allvar.

”Vi anser dock att det nu är viktigt att låta RSPCA genomföra sin utredning på ett rättvist och grundligt sätt och kommer inte att ge några ytterligare kommentarer i detta skede.” RSPCA sade i ett kort meddelande på Twitter: ”Vi vill försäkra människor om att vi utreder och att katterna är säkra och i vår vård.

”Vi har hanterat detta sedan innan klippet blev viralt på nätet och vi måste följa den korrekta juridiska processen och inte diskutera på grund av brittiska GDPR-lagar.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *