Man Utd: Ronaldo vill spela i fyra eller fem år till

Cristiano Ronaldo har sagt att han hoppas kunna spela i ytterligare ”fyra eller fem år” trots att han fyller 37 år nästa månad. Manchester United-anfallaren fick FIFA:s Best Special Award vid en ceremoni i Zürich på måndagen som ett erkännande för att han i september förra året slog världsrekordet för internationella mål som tidigare innehades av Irans Ali Daei (109), och Ronaldo har nu 115 mål för Portugal.

Läs mer om engelsk fotboll

Ronaldo har samma kärlek till fotbollen idag

När Jermaine Jenas frågade honom om hans ”besatthet” av spelet och vart det skulle kunna föra honom sa Ronaldo att han fortfarande har samma kärlek till fotboll som när han var yngre och gav en idé om hur länge han tänker fortsätta spela.

”Jag har fortfarande passionen för spelet. Inte bara för att göra mål”, sade Ronaldo. ”Det är för att underhålla mig själv, för jag har spelat fotboll sedan jag var fem, sex år gammal. ”När jag går in på planen, även på träning, njuter jag fortfarande [av det] och min motivation finns fortfarande kvar. Även [trots] att jag snart kommer att bli 37 år känner jag mig bra, jag känner mig motiverad.

Manchester United Fotboll

Vill fortsätta att arbeta hårt

”Jag fortsätter att arbeta hårt, sedan jag var 18 år gammal, och jag fortsätter. Jag älskar spelet, jag har fortfarande den passionen och jag vill fortsätta. ”Folk frågar mig ibland hur många år till jag kommer att spela, och jag säger att jag hoppas kunna spela fyra eller fem år till.

”Allt handlar om mentalt, för jag tror att fysiskt om du behandlar din kropp väl, när du behöver din kropp kommer den att ge dig tillbaka, så det är vad jag gör.”

Gör fortfarande mål i United

Ronaldo har gjort 14 mål på 22 matcher för United i alla tävlingar sedan han gjorde en dramatisk återkomst till Old Trafford i början av den pågående säsongen, men har nyligen uttryckt frustration över lagets senaste form.

De röda djävlarna ligger för närvarande på sjunde plats i Premier League-tabellen, fem poäng bakom fjärdeplacerade West Ham och 24 poäng bakom topplaget Manchester City, dock med två matcher i försprång mot båda.

Ronaldo vill att United skall höja mentaliteten

I ett samtal med Sky Sports förra veckan sa den tidigare Real Madrid- och Juventusskytten följande: ”Jag accepterar inte att vår mentalitet är mindre än att vara bland de tre bästa i Premier League. ”Jag tror att för att bygga upp bra saker måste man ibland förstöra några saker. Så varför inte – nytt år, nytt liv och jag hoppas att vi kan vara på den nivå som fansen vill ha. De förtjänar det.

”Vi är kapabla att förändra saker och ting nu. Jag känner till vägen men jag tänker inte nämna den här eftersom jag inte tycker att det är etiskt försvarbart från min sida att säga det.

Ronaldo vill alltid vinna

”Vad jag kan säga är att vi kan göra det bättre – alla vi. Manchester United tillhör viktiga saker, så vi måste ändra på det. ”Jag vill inte vara här för att vara på sjätte plats, eller sjunde plats, eller femte plats. Jag är här för att försöka vinna, för att tävla.

”Jag tycker att vi tävlar men vi är ännu inte på vår bästa nivå. Men vi har en lång väg att gå för att förbättra oss och jag tror att om vi ändrar vår inställning kan vi uppnå stora saker.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *