Vilka vinner Champions League 2021?

Slutspelet Champions League 2021

Slutspelet i Champions League är äntligen igång och visst har turneringen inlett sprakande, trots att det inte är några fans på läktarna. Framför oss har vi många spännande drabbningar att se fram emot. Det är dags att ta tempen: vilka vinner Champions League 2021?

Den internationella klubblagsfotbollen ställs alltid på sin spets när det vankas härlig Champions League fotboll. Turneringen är inte bara en sportslig höjdpunkt, utan också kulmen för fotbolls-entusiaster som gillar att betta på matcher.

För den som planerar att spela på de stora matcherna under årets slutspel kan det vara en god idé att spana in vilken aktör som just nu erbjuder bäst odds. På jämförelsesajten Betting.se hittar du en komplett lista med odds bonusar samt annan relevant information om diverse spelbolag.

Kan bli historisk kvartsfinal

Efter de första matcherna av åttondelsfinalerna riskerar två storklubbar att åka ur och likaså titaniska fotbollsspelare. Inför Paris Saint-Germains och Barcelonas andra möte med varandra ligger den spanska klubben under med 4-1.

Samtidigt har Juventus ett underläge mot Porto med 2-1. Skulle Barcelona och Juventus ryka redan i den här omgången blir det första gången sedan 2005 som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo inte spelar kvartsfinal i Champions League.

Vilka-vinner-champions-league-2021

Bild: Wikimedia Commons

Favoriterna att vinna

Mycket är upp och ner under det här fotbollsåret, men vad gäller favoriterna att vinna Champions League bjuds det inte på några större överraskningar. Fjolårets finalister Paris Saint-Germain och Bayern München förväntas gå långt i år med. Det pratas förstås också mycket om att Manchester City, som leder Premier League bekvämt, kan vinna sin allra första Champions League-titel.

Det som däremot talar emot Pep Guardiolas manskap är lagets och tränarens historia i turneringen på sistone. Trots att man under flera säsonger gått som tåget i ligan har det inte klickat i Champions League och resulterat i flera tidiga uttåg.

Nej, Guardiola har inte vunnit turneringen sedan han tränade Barcelona 2013 och har heller inte varit särskilt nära. Men med en trygg ledning i ligan har man nu utrymmet att satsa hårdare på att håva in den åtråvärda Champions League-vinsten. Det ska dock sägas att denna fördel är jämnt fördelad mellan årets favoriter då Paris Saint-Germain och Bayern München också har trygga positioner i sina respektive ligor.

Lag utanför favoritskap som kan gå långt

Nog för att det finns tydliga favoriter, så finns det flera starka lag i turneringen. Liverpool som vann Champions League 2019 må ha knackat i ligan, men de är på god väg mot kvartsfinalen. Likaså har La Liga-ledaren Atlético Madrid ena foten i kvarten efter en övertygande seger mot Chelsea.

Vilka vinner Champions League 2021

Spanjorerna som är kända för sin organiserade och taktiskt välslipade fotboll har visat sig kunna slå vilka som helst över två möten. Nog väntar vi oss mycket spänning under våren. Champions League-finalen spelas lördagen den 29:e maj på Atatürk Olimpiyat Stadyumu i Istanbul, Turkiet. Matchen visas precis som resterande möten på Viaplay.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *