Många stjärnor kan vara på väg till Newcastle

De europeiska stjärnorna som kan vara på väg till Newcastle under de kommande veckorna

Efter att ha sett sina två sista Premier League-möten mot Everton och Southampton skrotas den senaste veckan kommer alla ögon nu utan tvekan att falla på vad som kan bli ett hektiskt transferfönster i januari för Newcastle.

Fans på St. James’ Park vet att det är viktigt för deras superrika ägare att omedelbart spendera pengar på att slå sig fram i botten av tabellen och att de är i en riktig kamp för att behålla sin status i toppskiktet den här säsongen.

Det är ingen hemlighet att Magpies kopplas samman med en rad europeiska toppnamn nu när fönstret har öppnats igen. Vi har tagit en titt på några stjärnor som har kopplats samman med en flytt till nordöstra England och som förväntas visa upp sina nya ekonomiska muskler under de kommande veckorna.

Kieran Trippier – Atletico Madrid

Endast med en mängd defensiva problem under både Steve Bruce och den nya chefen Eddie Howe den här säsongen, råder det ingen tvekan om att Newcastle är desperata att ta in förstärkningar omedelbart.

Även om transferfönstret i januari kanske bara öppnades för några dagar sedan verkar det som om Magpies är nära att tillkännage vad som skulle vara en iögonfallande första ankomst till St. James’ Park.

Efter att Atletico Madrids boss Diego Simeone under helgen klargjort att han förväntar sig att Kieran Trippier kommer att lämna den spanska huvudstaden, rapporterade Sky Sports på lördagen att Newcastle har lagt ett officiellt bud på den engelske landslagsmannen.

Enligt ryktena har man redan kommit överens om ett avtal som skulle innebära att han blir den bäst betalda spelaren i Newcastles historia, och The Sunday Telegraph har också rapporterat att 31-åringens ankomst kan tillkännages inom några dagar.

Newcastle United

Sven Botman – Lille

Även om alla tecken kanske pekar på att Trippier blir den första nykomlingen på St James’ Park under de kommande dagarna, har Howe enligt uppgift gjort klart att han dessutom vill förstärka ett kämpande försvar.

I vad som onekligen skulle vara en verklig avsiktsförklaring för nedflyttningslaget i Premier League, föreslog Daily Mail under helgen att den tidigare Bournemouth-bossen har siktet inställt på en av Europas mest eftertraktade centrala försvarare.

Sven Botman spelade en viktig roll när Lille chockartat tog titeln i Ligue 1 förra säsongen, och det har rapporterats i Frankrike att Sven Botman är på väg bort den här månaden.

Den holländske U21-landslagsmannen har bara fortsatt att få en mängd beröm under sin tid i Champions League den här säsongen, och Newcastle uppges vara intresserade av att komma överens om en affär på 30 miljoner pund.

Pierre-Emerick Aubameyang – Arsenal

Även om Newcastle kanske öppnar 2022 mitt i hjärtat av en nedflyttningsstrid verkar det inte ha dämpat Magpies förväntningar på vad de kan åstadkomma den här månaden.

Med anfallstalangen Callum Wilson som står inför ännu en långvarig period vid sidan om med en vadskada, chockade Sunday Mirror många under helgen då de antydde att Howes lag har siktet inställt på en riktig Premier League-stjärna.

I vad som skulle vara ett stort steg rapporterades det att Newcastle redan har kontaktat Arsenal om en potentiell affär för att få Pierre-Emerick Aubameyang till St. James’ Park.

För närvarande befinner han sig i norra Londons limbo efter ett offentligt bråk med Mikel Arteta förra månaden, och enligt Sunday Mirror:s rapport hoppas Howes mannar på att slutföra en lånebytesaffär med sikte på en sommarflytt på 20 miljoner pund.

Georginio Wijnaldum – PSG

Det har varit en riktig skadekris i nordöstra delen av landet och Isaac Hayden är nu borta i två månader med en knäskada, och under helgen har det antytts att Newcastle är intresserade av att ta tillbaka en av sina tidigare stjärnor.

PSG, som förra månaden klargjorde att han inte är lycklig i Paris efter att ha flyttat från Liverpool på en fri transfer, tros redan vara villiga att låta Georginio Wijnaldum lämna den här månaden.

I hopp om att säkra en omedelbar återkomst till Premier League innan fönstret stängs, menar Daily Star att Howes mannar kommer att försöka genomföra ett sensationellt köp.

Wijnaldum hjälpte Liverpool att vinna både Champions League och Premier League under sin femåriga vistelse på Anfield och det råder ingen tvekan om att Wijnaldum skulle välkomnas tillbaka till St. James’ Park med öppna armar.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *