Speltips Juventus vs Napoli 2022

Prognos: Juventus vs Napoli

I en riktig uppgörelse mellan två italienska tungviktare på torsdagskvällen tar Juventus emot Napoli i Turin för den första matchen 2022. Spännande match för båda lagen!

Juventus

Juventus må ha haft en mycket oroväckande start på säsongen 2021/22, men den gamla damen tycks ha hittat en uppryckning. Senast sågs de gå in i Italiens juluppehåll med två 2-0-segrar i rad mot Cagliari och Bologna, och Massimiliano Allegris mannar har också en förlängd sex matcher utan förlust i alla format. De har vunnit fem av dessa matcher och har även tagit sig till utslagsfasen i årets Champions League, och deras återvändande boss kommer att uppmana sitt lag att fortsätta på den vägen här.

Även om Juve kanske vet att alla chanser att ta sig an årets Serie A-krona kan vara borta sedan länge, har torsdagens värdar fortfarande en annan topp fyra-placering högst upp på sin agenda. Med vetskapen om att de kan sätta en riktig markering när de återvänder till spel i mitten av veckan har fansen runt Turin också sett sitt lag imponera på baksidan. Det bör noteras att Allegris mannar bara har släppt in ett enda anfall under sin sex matcher långa obesegrade svit.

Juventus fotboll

Lagnyheter

Varken Giorgio Chiellini eller mittfältaren Arthur väntas vara med i mittveckan då båda spelarna fortfarande isolerar sig efter att ha returnerat positiva COVID-19-tester.

Veteranförsvararen Leonardo Bonucci lider av en lårskada och är också tveksam på torsdag.

Napoli

När det gäller gästerna kan Juventus ha inlett det nya året med att njuta av sin egen purpurfärg, men detsamma kan inte sägas om Napoli. De blåa spelarna lyckades inte bygga vidare på den uppseendeväckande 1-0-segern i AC Milan den 19 december, utan gick senast in i paus med en chockartad 1-0-förlust mot Spezia på hemmaplan.

Även om Luciano Spallettis lag kan ha haft en fantastisk start på säsongen 2021/22 har den tidigare Inter Milan-chefen sett sitt lag kämpa med sin jämnhet. Faktum är att torsdagens gäster bara har lyckats vinna en trio av sina senaste 10 matcher från alla format, en svit som sträcker sig tillbaka till början av november.

Napoli, som nu åker till Turin med sju poängs försprång i jakten på titeln, bör också vara oroade över sitt resultat på bortaplan mot de före detta italienska mästarna. Det bör noteras att Spallettis mannar har förlorat åtta av sina nio tidigare matcher borta på Allianz.

Lagnyheter

Efter att ha returnerat ett positivt COVID-19-test i tisdags kommer huvudtränare Spalletti att isolera sig själv och inte göra resan till Turin.

Andre-Frank Anguissa, Kalidou Koulibaly och Adam Ounas kommer alla att saknas under åtminstone de närmaste två veckorna eftersom de ska delta i AFCON.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • Juventus återvänder till spel efter sex matcher utan förlust i alla format, med fem segrar.
  • Napoli avslutade 2021 genom att bara vinna en av sina fem sista Serie A-matcher.
  • The Old Lady har vunnit alla sina fyra senaste raka möten mot Blues på hemmaplan.
  • På samma sätt har Juve också vunnit åtta av sina nio senaste hemmamatcher mot torsdagens gäster.
  • Napoli har bara spelat in ett par rena mål från någon av sina senaste 11 matcher i alla format.

Slutsats

När Juventus går in i juluppehållet på en riktig våg är det ingen tvekan om att de kommer att vara angelägna om att fortsätta på den vågen här. Gamla damen har samlat 13 poäng från sina fem senaste Serie A-matcher och borde känna chansen att sätta en markering på torsdagskvällen. Å andra sidan har Napoli, som inledde 2021 med en chockartad 1-0-förlust hemma mot Spezia, verkligen misslyckats med att bygga vidare på en enormt imponerande start på säsongen.

De vet att de kommer att ställas inför ett hårt test i Turin, men gästerna i mitten av veckan har också ett oroväckande facit på bortaplan mot de forna mästarna. De har förlorat åtta av sina senaste nio resor till Juve, inklusive fyra raka nederlag, och vi tror på en liknande hemmaseger här.

Slutsats: Juventus vinner & över 1,5 mål

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *