Manchester United 0-1 Wolves: Fyra saker vi lärde oss

Manchester United har spelat sin första match för 2022, men det nya året började inte som förväntat. Ralf Rangnicks lag förlorade med 1-0 mot Wolverhampton Wanderers på Old Trafford, deras sjätte Premier League-förlust redan den här säsongen, och United ligger kvar på sjunde plats i Premier League-tabellen.

Nytt år innebär alltid lite ny positivitet och hopp om en ny början, men den här matchen påminde snarare om lite ”same old, same old”. Denna positivitet försvann snabbt när Joao Moutinho gjorde segermålet med cirka tio minuter kvar att spela. Här är vad vi lärde oss av Uniteds oväntade hemmaförlust.

Phil Jones är tillbaka

Det var inte många som hade förväntat sig detta, men det blev en stor överraskning när namnet Phil Jones dök upp i startelvan. Det var första gången engelsmannen var med i startelvan på över 700 dagar, efter att i slutändan ha varit borta i två år. Han hade en rad hårda skador, men i sin första match tillbaka såg han inte förlorad ut. Jones verkade närvarande och fokuserad, han gjorde sin del av jobbet bra och han spelade till och med hela 90 minuter. Förhoppningsvis får vi se mer av samma sak från honom.

Manchester United Fotboll

Uniteds dåliga prestationer ger upphov till frågor

Det här var ingen bra prestation från Manchester United och inte bara på grund av resultatet. Man United vill vara mer direkta ända sedan Rangnick kom in, men den direktheten kommer inte genom ordentlig spelkontroll. Devils tillåter sina motståndare för mycket och Wolves har visat det.

De hade 19 skott i den här matchen, de hade sex skott på mål mot Uniteds två och hade åtta hörnor där de försökte få ut det mesta av dessa. För ett lag som vill slåss om topp fyra skulle det vara bra att se dem dominera lite mer i bollinnehavet, eftersom vi verkar vara väldigt sårbara för att vara för direkta.

Ronaldo får kaptensrollen

Ett annat intressant val från Rangnick var att ge kaptensrollen till Cristiano Ronaldo. Den portugisiska superstjärnan tog över bindeln när Harry Maguire var skadad. Tysken kunde också ha valt David de Gea och nyligen var även Nemanja Matic kapten för laget i Champions League. Men Ronaldo fick en stor moralisk boost med detta drag, även om han inte kommer att vara nöjd med hur den här matchen gick. Till och med han hade bara ett enda skott under hela 90 minuter….

Bruno väcker djävlarna

Duon Jadon Sancho och Mason Greenwood gjorde inte särskilt mycket vid detta tillfälle och det var inte konstigt att Rangnick valde att byta ut båda när han sökte efter ett mål. Marcus Rashford ersatte Sancho, men det var det första bytet som gjorde störst skillnad – när Bruno Fernandes kom in i stället för Greenwood efter en timme.

Fernandes injicerade omedelbart ny energi i det här laget, särskilt när han hade Uniteds största chans i matchen och träffade stolpen från ett läge där han kunde och förmodligen borde ha gjort mål. Det stod fortfarande 0-0 vid den tidpunkten och matchen kunde ha gått åt ett helt annat håll.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *