Man Utd tar tid på sig med nästa permanenta manager

Man United kommer att ta tid på sig att utse nästa permanenta chef, säger direktör Murtough

Manchester Uniteds fotbollsdirektör John Murtough insisterar på att klubben inte kommer att skynda på sitt sökande efter nästa permanenta manager på Old Trafford. De röda djävlarna utsåg Ralf Rangnick till interimschef fram till slutet av säsongen efter Ole Gunnar Solskjaers avgång i november.

Den förre Schalke-tränaren har vunnit båda sina Premier League-matcher som tillfällig ledare för United, med 1-0-segrar mot Crystal Palace och Norwich City, samtidigt som de ska möta Newcastle United på måndag.

Klubben kommer att försöka utse en långsiktig efterträdare till den före detta anfallaren Solskjaer i slutet av kampanjen, med Mauricio Pochettino och Erik ten Hag som rapporteras vara bland de främsta kandidaterna.

Interimsmanager

Murtough berättade för ett forum för fans: ”Av respekt för Ole kontaktade vi inte andra managers innan han slutade. ”Vår plan var då att utse en erfaren interimsmanager och Ralf var vårt klara förstahandsval.

”Han är en person som jag har beundrat under lång tid och vi är glada att han är här. Genom att ta in Ralf kan vi nu ta oss tid att genomföra en grundlig process för vår nästa permanenta manager. ”Att rekrytera en manager är ett av de viktigaste besluten en fotbollsklubb tar, så vi vill göra det på ett noggrant och genomtänkt sätt.”

Manchester United Fotboll

Solskjaer gjorde många bra saker

Murtough var ledsen att se Solskjaer avgå efter 4-1-förlusten mot Watford och hyllade norrmannens insatser sedan han ersatte Jose Mourinho i december 2018. ”Det fanns skäl till förtroende för att vi skulle fortsätta att bygga vidare på de framsteg som vi såg under de två föregående säsongerna”, tillade Murtough.

Solskjaer lyckades inte vända trenden

”Efter de lovande resultaten i början av säsongen gick saker och ting åt skogen. ”Som klubb kände vi att Ole hade förtjänat rätten att få chansen att vända utvecklingen, men vi fick ingen reaktion efter landslagsuppehållet, och Watford-matchen gjorde det tydligt att det behövdes en förändring.

”Vi är alla besvikna över Oles avgång, men han förtjänar att bedömas utifrån sina resultat under de senaste tre åren, inte utifrån de senaste veckorna. ”Han återställde klubbkulturen och omformade truppen, vilket gör att vi idag har en starkare position än när han återvände 2018.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *