Bruno Fernandes: 11 otroliga fakta från 2 år i United

Bruno Fernandes har nu varit i Manchester United i två år – två år av turbulens för oss alla och två konstiga år för Manchester United som klubb. Sedan Fernandes kom till Old Trafford har vi upplevt Covid-19-pandemin, Ole Gunnar Solskjaer har fått sparken och Cristiano Ronaldo har återvänt till klubben.

Mer Man Utd

Fakta och statistik från Bruna Fernandes i United

Men genom allt detta har ingenting kunnat stoppa Fernandes uppgång. Från det ögonblick han kom från Sporting för 47 miljoner pund har han burit United på sin rygg. Utöver det imponerande antalet mål och assist har hans oändliga passion gjort Fernandes till Uniteds hjärta och älskad av Old Trafford-fansen.

Han är så viktig för laget att han vann klubbens utmärkelse Årets spelare under sin första säsong trots att han bara var med i halva säsongen och vann den sedan igen förra säsongen. Så här är 11 otroliga statistikuppgifter från Fernandes första två år i United som visar hur imponerande han har varit:

Manchester United Fotboll

Fakta och statistikuppgifter

– Fernades har spelat hela 108 matcher under de senaste två åren och har bara missat sju matcher. Det innebär att han har spelat i 93,91 % av Uniteds matcher sedan han kom till oss.

– På dessa 108 matcher har Fernandes gjort otroliga 47 mål från det centrala mittfältet, en siffra på 0,44 mål per match vilket i praktiken innebär att han gjort mål varannan match. Han är bekvämt nog Uniteds bästa målskytt under den perioden.

– Den portugisiske mittfältaren har även bidragit med 36 assist, vilket ger honom totalt 83 direkta målbidrag, vilket ger en mål- eller assistprocent per match på 0,77.

– Tjugoen av hans United-mål har gjorts från straffpunkten och han har omvandlat alla utom två. Det ger hans mål- och assistsiffror per match utan straffar till en fortfarande otroligt imponerande 0,57.

– Det totala antalet minuter som han har spelat sedan han kom till Old Trafford är 8 656, vilket motsvarar totalt 96,2 90-minutersmatcher.

– Han gjorde ett omedelbart avtryck under sin första säsong i Manchester United. Klubben låg på femte plats, sex poäng från fjärdeplatsen före hans ankomst, men under säsongen 2019-20 gjorde han 15 mål eller passningar på 14 Premier League-matcher och sköt United till en tredjeplats.

– Detta fortsatte under Fernandes andra säsong i England då han gjorde 18 mål och assisterade 12 på 37 ligamatcher. Hittills i den här kampanjen har han 12 målbidrag på 21 matcher.

– Föga förvånande innebär denna ligastatistik att Fernandes har vunnit fyra utmärkelser som månadens spelare i Premier League. Sedan han kom till ligan har ingen annan spelare vunnit fler.

– Hans anfallsstatistik är imponerande, men det är även hans defensiva statistik. Han har en tacklingsframgångsfrekvens på 50 procent i Premier League, tillsammans med 47 lyckade avlyssningar och 326 bollåtervinningar.

– Under sin enda hela säsong med Manchester United skapade ingen i Premier League fler stora chanser. Fernandes skapade 20, vilket är det mesta som en Unitedspelare skapat under en enda säsong för vilken det finns uppgifter (från 2010-11 och framåt).

Fernandes har verkligen gjort ett stort avtryck i Manchester United och har som sagt burit laget på sina axlar de säsongen han varit där. Vi får se hur hans framtid ser ut. Det lär ju finnas en och annan klubb som gärna skulle vilja ha honom på sitt mittfält.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *