Messi är världens bästa spelare: Mbappe kommer att dominera – Herrera

Lionel Messi förblir världens bästa spelare i Ander Herreras ögon och mittfältaren förväntar sig att Kylian Mbappe kommer att dominera världsfotbollen ”under många år framöver”. Messi avslutade ett gloriöst 21-årigt samarbete med Barcelona mitt i väldokumenterade ekonomiska svårigheter för den katalanska klubben när han flyttade till Parc des Princes på en fri transfer i augusti.

Återförenades med Neymar

Den argentinske landslagsmannen återförenades med Neymar för att bilda en formidabel frontlinje med Kylian Mbappe, medan Mauricio Pochettino också tog in Sergio Ramos, Achraf Hakimi, Gianluigi Donnarumma och Georginio Wijnaldum.

Paris Saint-Germain, som är stärkta av sina nya anfallstalanger, har 13 poängs försprång i toppen av Ligue 1, även om Messi ännu inte har fått full kraft när han fortsätter att anpassa sig till livet i Frankrike.

Gjorde fler mål i Barcelona

Messi gjorde 672 mål på 778 matcher för sin förra klubb, men han har bara hittat nätet vid sex tillfällen för PSG i alla tävlingar – i genomsnitt ett mål var 219:e minut. Herrera anser dock fortfarande att Messi är den bästa spelaren i världen och insisterar på att Pochettinos lag lär sig att anpassa sig runt anfallaren, eftersom 34-åringen är så pass bra.

”Spelare på Messi’s nivå förkortar acklimatiseringstiden”, sade Herrera till Mundo Deportivo. ”Han kommer att spela på samma sätt i Frankrike, i Spanien, i Japan eller i Madagaskar. ”Han har vunnit sin sjunde Ballon d’Or och tränar och njuter som om han bara började spela nu. Ingen träningsåtgärd tas som ett skämt.

PSG fotboll

Anpassning både för laget och för Messi

”Ibland har vi redan sett den bästa versionen av Leo, som mot [Manchester] City hemma, men jag tror att det också är ansvaret för alla runt omkring honom. Vi måste ställa oss till hans tjänst för att få ut det bästa av honom. Normalt sett måste vanliga spelare anpassa sig till ett nytt sammanhang.

”Nu är det tvärtom eftersom vi talar om historiens bästa fotbollsspelare.”

Mbappe har överglänst Messi hittills, den franske landslagsmannen har lyckats med 15 mål – mål var 134:e minut – och 12 assist i alla tävlingar den här säsongen.

Sedan 23-åringen gjorde mål i sin PSG-debut den 8 september 2017 mot Metz är det faktiskt bara tre spelare – Robert Lewandowski (208), Messi (168) och Cristiano Ronaldo (157) – som har gjort fler mål i Europas fem bästa ligor i alla tävlingar än Mbappe (147). Men Herrera anser att Messi fortfarande har övertaget över Mbappe, som den spanske landslagsmannen tror kommer att dominera fotbollen i många år framöver.

Mbappe kommer dominera framöver

”Kylian kommer att vara den bästa spelaren i världen i många år framöver, men vi är alla överens om att Leo är nummer ett”, tillade Herrera. ”Utan tvekan. Mbappe har en enorm ödmjukhet och en önskan att lära sig av Leo.” Ett nytt kontrakt för Mbappe har också varit i fokus för de flesta diskussioner, med Real Madrid som planerar en flytt för den tidigare Monaco-spelaren, vars nuvarande kontrakt löper ut i slutet av säsongen.

Madrid fick flera förfrågningar om Mbappe avslagna under det senaste transferfönstret, även om de kan inleda kontraktsförhandlingar med PSG-anfallaren i januari om man inte kommer överens om ett nytt avtal med sin nuvarande klubb.

Herrera tror Mbappe stannar i PSG

Men Herrera är fortfarande övertygad om att Mbappe kommer att stanna i Pochettinos lag. ”Det finns utrymme att försöka förnya Mbappe”, säger han. ”Vi har många exempel på fotbollsspelare som har gjort det i februari, mars eller april. Det finns fortfarande tid. ”Han är en öppen, vänlig och rolig kille. Vi sätter inte alls press på varandra när det gäller vår framtid. Jag skojar inte, vi pratar inte om någons kontraktsfrågor i omklädningsrummet.”

Ramos i backlinjen

Ramos, tidigare Clasico-fiender men numera lagkamrater, följde också Messi när han avslutade en långvarig förening med Madrid för att flytta till Paris. Mittfältaren har dock hämmats av skador och fick ett rött kort i bara sin tredje match för sitt nya lag mot Lorient i onsdags, men Herrera förväntar sig att hans landsman ska bli en nyckelperson.

”Naturligtvis [har det inte varit lätt för honom]”, sade han om Ramos. ”Han är van vid att känna sig viktig, spela och leda. Men han har nu tränat i två eller tre veckor på en fantastisk nivå och vi är optimistiska.

”Det syns i hans karaktär och i den glädje han utstrålar.”

Med Ramos och Messi bland ett djup av talanger i PSG:s bokföring förstår Herrera att det är större press på PSG nu att vinna Champions League, även om han anser att Madrid är favoriter inför deras Champions League-slutspel i åttondelsfinalerna i början av 2022.

PSG vill vinna Champions League

”Vi vill vinna Champions League och vi kommer att försöka”, tillade han. ”Det finns ingen tvekan. Men bara för att vi har Messi betyder det inte att vi har rätt till mer än alla andra. ”Vi förstår att folk förväntar sig det bästa av oss, men i Europa finns det åtta eller tio andra lag med samma chanser att vinna.

”En klubb som har 13 Champions League-titlar, mot en klubb som ännu inte har blivit Europamästare, måste vara en liten favorit.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *