Fotbolls VM 2022: Vissa hotell vägrar att ta emot samkönade par

Enligt en förfrågan har flera hotell för det kommande VM 2022 i Qatar vägrat att låta samkönade par bo medan andra har uppmanat kunderna att inte visa offentlig uppvisning av ömhet. Men trots att homosexualitet är förbjudet i landet hävdar Fifa och Qatars tjänstemän att alla är inbjudna till årets evenemang.

Enligt rapporter tar vissa hotell inte emot homosexuella par

Det fanns tre hotell på VM:s officiella lista över godkända boenden som vägrade att ta emot bokningar för gifta lesbiska par, enligt rapporter. Så länge dessa personer inte visade sin homosexualitet offentligt gick tjugo andra hotell med på att ta emot dem.

I Qatar är homosexualitet enligt Amnesty International ett brott som kan bestraffas med upp till sju års fängelse, och samkönade partnerskap är också förbjudna. Gianni Infantino, den nuvarande FIFA-ordföranden, upprepade att alla är välkomna i värdlandet, trots den kontrovers som har förföljt förberedelserna inför VM i Qatar.

Vid ett tillfälle i november förra året uppmuntrade Infantino hbtq-fans och alla andra att närvara vid fotbollsevenemanget för att påverka Gulfstatens politik, när han vände på en VM-timer i Doha. Enligt rapporterna hade 33 hotell inga problem med att boka rum för samkönade par.

qatar samkonade par hotell

Qatar försäkrar en välkomnande miljö

FAI har kontaktat Supreme Committee for Delivery and Legacy (SC) sedan man fick kännedom om rapporten för att se till att de hotell som nämns uppmärksammas på stränga regler som rör välkomnande av besökare utan fördomar.

Hotell och andra tjänsteleverantörer som är anslutna till fotbolls-VM kommer att få sina kontrakt upphävda om de inte uppfyller de ganska höga krav som arrangörerna har ställt.

Dessutom kommer dessa regler att förstärkas genom utbildning och sedan mätas och utvärderas genom ett flertal inspektioner och revisioner av de hotell som är knutna till FIFA World Cup. Dessutom har FIFA:s högsta kommitté förklarat att Qatar är helt medvetet om sina skyldigheter när det gäller mänskliga rättigheter, jämlikhet och icke-diskriminering.

Alla deltagare i VM-kvalet, deltagare samt lokalbefolkningen, inklusive de från HBTQI+-samhället, kommer att kunna koppla av och njuta av hela turneringen i en välkomnande miljö som är säker och välkomnande, och Qatar fokuserar på att bygga broar av kulturell medvetenhet, förståelse och främja en inkluderande upplevelse för alla.

Koden för hållbara inköp

På grund av detta har SC gjort det klart och tydligt att alla är säkra i Qatar, oavsett hudfärg eller etnicitet. Fansen bör kunna boka boende med tillförsikt, i vetskap om att integriteten för dem som befinner sig i Qatar och dem som besöker landet kommer att upprätthållas.

Enligt Sustainable Sourcing Code förväntas över 100 hotell i Qatar som kommer att ta emot fotbollsspelare, fans och andra viktiga intressenter följa koden.

Hotell som följer policyn för hållbar anskaffning bedöms och granskas ständigt, och hävdar att alla överträdelser av denna kod eller incidenter av fördomar tas på största allvar av dem.

De uppgav också att de är villiga att dela med sig av ytterligare information om dessa anklagelser för att garantera att en partner till FIFA World Cup på något sätt inte kommer att underskrida de förväntningar som krävs.

Avslutande tankar

Vissa engelska fans kanske inte kan resa till turneringen på grund av oro för de mänskliga rättigheterna i landet, enligt manager Gareth Southgate, som har uttryckt sin oro.

FIFA-chefen Gianni Infantino försäkrade nyhetsbyrån Associated Press att alla ska förvänta sig allas säkerhet och att alla är välkomna i landet, även om det handlar om HBTQ+. Under perioden 21 november till 18 december kommer Qatar att vara värd för fotbolls-VM 2022.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *