Tottenham: Conte tvivlade aldrig på Kane under magra poängperioden

Antonio Conte insisterade på att han aldrig tvivlade på Harry Kane under anfallarens torra period av mål för Tottenham. Kane, som har vunnit Premier League Golden Boot-priset vid tre tillfällen, lyckades bara göra ett mål i sina 13 inledande ligamatcher under 2021-22 års säsong, men den nya huvudtränaren Conte förblev entusiastisk över sin anfalls kvaliteter.

Kane har rest sig igen

Den engelske landslagsmannen har svarat på det stödet genom att hitta nätet två gånger under sina två senaste ligamatcher mot Liverpool respektive Crystal Palace.

Kane slog till mot Jurgen Klopps lag med sitt första hemmalag sedan maj och bara sitt andra ligamål för säsongen, innan han återigen gjorde öppningsmålet mot Palace i söndags.

Det sistnämnda målet var Kanes sjätte raka framträdande på annandag jul med ett mål, då han tangerade Robbie Fowlers rekord i Premier League med nio mål på dagen efter jul, och Conte hävdade att han alltid visste att hans anfallare skulle återfå sin form.

tottenham

Kane är toppklass säger Conte

”När jag säger att vi har toppspelare och Harry är säkert en av dem”, sade Conte till reportrar. ”Vi pratar om en toppklassig anfallare och jag var inte orolig när han inte gjorde mål. Och jag vet att vi i varje match skapade chanser och att ha Harry är bra för mig och därmed för mitt lag.

”Nu upprepar jag att vi måste fortsätta att arbeta och förbättra länken även med anfallarna, med ytterbackarna och med mittfältarna. ”Vi måste förbättra självförtroendet och ta mer och mer personlighet, spela fotboll och kontrollera spelet mer.

”Ibland tappar vi kontrollen och jag tror att ett bra lag, ett stort lag måste stanna i varje ögonblick, i spelet för att förstå vad som händer.”

Spurs har lyft sig under Conte

Spurs har fått ny kraft under Conte, som blev bara den tredje Tottenham-managern att förbli obesegrad i sina sex första ligamatcher som ansvarig efter Jacques Santini 2004-05 och Tim Sherwood 2013-14.

Den förre Inter-cheftränaren gav Kane 25 minuters vila i den dominerande 3-0-segern mot 10-mannapalatset, men antydde att han eventuellt kommer att rotera sina andra spelare inför tisdagens resa till Southampton.

”Det är inte lätt för oss, för varje lag att spela efter 48 timmar är inte enkelt”, tillade han. ”När du har den här typen av situation om du har en stark trupp är det lättare, eftersom du kan göra rotation och försöka ge vila och ha ett fräschare lag. Vi får se i morgon [tisdag] eftersom jag vill förstå det verkliga fysiska tillståndet i min trupp.

”Det är normalt när man byter många spelare att det inte är enkelt. Du kan ha ett fräscht lag å ena sidan men å andra sidan kan du förlora lite av din identitet. ”Vi kommer att försöka fatta det bästa beslutet men det kommer inte att bli lätt.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *