Det är vid hörnflaggan det händer – 4 minnesvärda händelser vid hörnflaggan

Det är minst sagt läckert att se en hörnspark gå direkt i mål. I helgen fick vi se Christian Eriksen slå en hörna för sitt Inter som, efter att ha passerat mellan benen på Napolis målvakt David Ospina, letade sig hela vägen in i mål. Spektakulära mål är dock inte det enda som sker med hörnflaggan som utgångspunkt – ibland får vi se finurliga varianter, underliga utbyten mellan spelare och publik, men också en hel del annat. När bollen rullar ut mot den vajande hörnflaggan så vet man att i princip vad som helst kan hända – och det är vad den här artikeln ska bevisa.

Newcastles Matt Richtie firar med en välriktad flaggspark

Hörnor kan vara avgörande både för fotbollslag och bettingfantaster. När det kommer till Fotboll betting på de största ligorna med höga odds och speltips så finns det nästan alltid möjlighet att lägga spel på hörnor. Ett exempel som det brukar gå att spela på är hur många hörnor som kommer att uppstå under en match. Att du skulle kunna spela på händelserna i den här artikeln finner vi dock osannolikt – oddsen hade varit astronomiska.

Låt oss inleda listan med ett bidrag från tidigare i år. Många fotbollsspelare har en förkärlek till att ta sitt målfirande till hörnflaggan: ibland dansas det kring den och andra gånger karatesparkas den. Efter ett mål mot Chelsea i januari så valde Newcastles Matt Ritchie att helt enkelt sula till hörnflaggan med full kraft.

Vi har sett det förr? Absolut. Den enda skillnaden här är att flaggan lämnade sin plats i gräset, färdades upp på läktaren och träffade olyckligt en firande supporter mellan benen.

Rivaldo står för en sällan skådad skådespelarinsats

Det råder inga tvivel om att Rivaldo var en av sin tids allra bästa fotbollsspelare. Han utmärkte sig både för sitt Brasilien och klubbar som Barcelona och Milan. Det fanns dock saker som Rivaldo inte var riktigt lika bra på som han var på fotboll – som att skådespela till exempel.

Under VM 2002 fick Brasilien en hörna i sitt möte mot Turkiet. Medan Rivaldo stod lugnt och väntade på bollen vid hörnflaggan så bestämde sig en otålig motståndare för att skicka iväg bollen – aningen för hårt – i Rivaldos riktning. Bollen träffar Rivaldo på benet och han bestämmer sig, efter en lätt fördröjning, att kasta sig på marken med händerna för ansiktet.

Akten kan bara kategoriseras som en av fotbollshistoriens absolut sämsta filmningar – och det säger en hel del.

Tobias Sana kastar spjut

Tobias Sana slog igenom för IFK Göteborg och köptes följaktligen upp av Ajax. Efter några år på holländsk mark så återvände Sana till Sverige och Malmö FF. I ett möte med sin tidigareklubb, IFK Göteborg, så gick inte allting helt som planerat.

En redan hetsig tillställning urartade fullkomligt när Sana värmde upp och en Göteborgssupporter kastade in ett knallskott mot Sana. Det briserande knallskottet följdes upp av en hel del häcklande och i affekt greppade Sana tag i hörnflaggan och kastade upp den likt ett spjut på läktaren.

Efter de extrema händelserna fick matchen avbrytas och Malmö FF tilldömdes i slutändan segern med 3-0. Idag har (de flesta) göteborgare och Tobias Sana försonats. Sedan 2019 spelar Sana nämligen åter i IFK Göteborg.

Luis Figo får ett grishuvud i present

Det finns vissa klubbövergångar inom fotbollsvärlden som anses förbjudna, men trots det så genomförs dem då och då. Luis Figos flytt från Barcelona till Real Madrid var just en sådan övergång – och den uppskattades inte av Barcelonas anhängare.

När de två klubbarna möttes, och Figo skulle slå en hörna för Real Madrid, så haglade det in saker på plan från Barcelonasupportrarna. Det mest anmärkningsvärda av allt? Ett grishuvud. Oftast innebär en hörnspark ett strategiskt stångande mellan två lag, men ibland utvecklar det sig till något helt annat – som vid de ovan nämnda galenskaperna.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *