Everton skriver kontrakt med Mykolenko – Rykten: Digne till Chelsea

Everton har slutfört värvningen av Dynamo Kievs vänsterback Vitaliy Mykolenko. Den ukrainska landslags-mannen har skrivit ett fyraårskontrakt på Goodison Park och blir Toffees första värvning i januarifönstret.

Mykolenko representerar Ukraina

Mykolenko har representerat sitt land vid 21 tillfällen och ingick i den trupp som nådde kvartsfinalen i Euro 2020. Till Evertons officiella hemsida sa Mykolenko följande: ”Att flytta till Everton är ett stort och viktigt steg i mitt liv. ”Jag har alltid drömt om att spela i Premier League. Engelsk fotboll är där spelet föddes och jag tror att det kommer att passa mitt spel väldigt bra.

everton

Drömmer om Premier League

”Jag är 22 år men jag känner mig inte som en ung man. Jag har erfarenhet av att spela på europeisk nivå och hoppas att jag kommer att fortsätta att förbättras som spelare. ”Jag är glad över möjligheten att få spela inför våra supportrar i Everton. Jag har sett de senaste matcherna på Goodison Park och de var otroliga.

”De är otroliga fans som jag känner ett stort ansvar för.”

Affären kommer mitt i ryktena om att Lucas Digne är på väg till Chelsea, med rapporter som antyder att Blues jagar en låneaffär för den franske landslagsmannen. Digne har varit en grundpelare i Evertons laguppställning sedan han anlände från Roma i augusti 2018 men har fallit i onåd under Rafael Benitez.

Chelsea vill ersätta Chilwell som är skadad

Chelsea är på jakt efter förstärkningar efter att ha förlorat Ben Chilwell till en allvarlig knäskada för resten av säsongen, med Marcos Alonso deras enda andra erkända alternativ på positionen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *