Inter kan inte stoppa Milans Scudetto förhoppning

Inzaghi säger att Inter inte kan stoppa Milans Scudetto-förhoppningar när derbyhelgen kommer. Simone Inzaghi hånade tanken att Inter skulle kunna döda Milans titelförhoppningar i lördagens derby, då han hävdade att även Juventus fortfarande är med i Scudetto-jakten. En seger för Inter skulle ge dem sju poäng förbi Milan, samtidigt som de har fördelen av en match i handen.

Inter leder ligan och kan ”avgöra” den

Inzaghis Inter kommer att vara hemmalaget på San Siro stadion som lagen delar, och Nerazzurri leder toppen av Serie A efter att bara ha förlorat en av sina 22 inledande matcher. Det skulle vara svårt att se Milan komma tillbaka från en förlust mot sina stora rivaler, men Inzaghi utesluter inte möjligheten.

På frågan om tre poäng för Inter skulle räkna bort Milan, sa Inzaghi: ”Jag tror inte det. Det återstår 15 matcher och vi såg alla vad som hände under den första halvan av säsongen. Vi låg sju poäng efter och spelade oavgjort i derbyt och lyckades ändå minska gapet.”

Milan gjorde en flygande start på säsongen men blev inringat, och 2021-22 bär tydliga ekon av hur kampanjen 2020-21 slutade. Då var det Antonio Conte som drog i trådarna när Inter tog hem titeln, och nu är det Inzaghis tur, med en första Scudetto i sin tränarkarriär i sikte.

Inter fotboll

Han triumferade i Serie A som spelare med Sven-Goran Erikssons dubbelt vinnande Lazio 1999-2000, och han tänker inte gå för långt den här gången. ”Det är en viktig match och vi vet hur mycket den betyder för fansen”, säger Inzaghi om derbydagen. ”Men det är 45 poäng och mycket fotboll kvar att spela innan vi kan dra några slutsatser.

”Jag har spelat i många derbyn och det finns aldrig någon favorit. Imorgon kommer inte att vara annorlunda: det är en match som kommer att vinnas med små marginaler. Det kommer att handla om vår motivation.”

Inter har vunnit många matcher på raken

Inter har bara förlorat ett av sina senaste 11 Serie A-möten mot Milan. Den förlusten var ett 2-1 nederlag i oktober 2020, där Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål under de första 16 minuterna. Inter har vunnit sex och spelat oavgjort fyra av dessa elva matcher, och Milan har bara hållit nollan en gång.

Det mesta tyder på att Inter inte ger upp någon mark till stadsrivalerna i helgen. Deras senaste hemmaförlust i Serie A var 2020-förlusten mot Milan, och de är obesegrade på 28 matcher sedan dess i tävlingen när de är värdar.

Inzaghi vann bara tre av tio Serie A-matcher mot Milan när han var huvudtränare i Lazio, och hans Inter-lag spelade 1-1 mot Stefano Piolis Rossoneri tidigare den här säsongen.

Av uppenbara skäl skulle Inzaghi gärna vilja vinna den här gången. Napoli och Milan går båda in i helgen som Inters närmaste utmanare, fyra poäng bakom och har spelat en match mer än Inzaghis mannar.

Trots styrkeposition sa Inzaghi att titelracet var ”allt fortfarande öppet”

”Förutom Milan och Napoli finns det Atalanta och Juventus, som är mycket bra lag”, sade Inzaghi på en presskonferens, enligt Inters hemsida. ”Juventus har gjort det riktigt bra de senaste två månaderna och de har gjort några bra värvningar. Alla lag ner till Juventus kan vinna Scudetto.”

Juventus gjorde en räd mot Fiorentina förra veckan för att värva Dusan Vlahovic, den spännande serbiska anfallaren som slog till med 33 mål i Serie A 2021, och det borde stärka Massimiliano Allegris femteplacerade Bianconeri inför en satsning på Champions League-platserna. Juve är 11 poäng från toppen, och har också spelat 23 matcher mot Inters 22. Atalanta ligger en poäng bättre till än Juve och intar fjärdeplatsen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *