”Värd Ballon d´Or igen” – Luka Modric på väg att ta Messi’s pris?

Real Madrids president Florentino Perez förutspådde att Luka Modric kan vinna Ballon d’Or för andra gången efter sin mästerliga insats i Supercopa de Espana-finalen. Den kroatiske playmakern Modric kammade hem France Footballs prestigefyllda pris till årets världsspelare efter sina bländande prestationer i VM 2018.

Perez vill att Modric skall vinna det fina priset

Han kommer att fylla 37 år innan VM i Qatar i november, men Modrics mål och totala uppvisning i 2-0-segern mot Athletic Bilbao i söndags visade att han fortfarande är en kraft. Thibaut Courtois räddade en sen straff från Raul Garcia när Madrid säkrade sin första trofé sedan Carlo Ancelotti återvände till klubben för en andra period som tränare.

På frågan om Courtois och Modric sade Perez efter matchen: ”Utan att vilja skryta är de de två bästa på sin position. Den bästa målvakten och Modric i avundsvärd form, värd att vinna Ballon d’Or igen.”

real madrid

Han är på mycket hög nivå med sitt spel

Modrics passningsnoggrannhet den här säsongen är enastående 90,41 procent, och även på motståndarnas planhalva är den 89,03 procent, vilket är imponerande siffror med tanke på att han spelar många höga bollar.

Han har skapat åtta stora chanser för andra den här säsongen redan och har fem assist, medan det skott han skickade bågformigt förbi Unai Simon i den 38:e minuten på King Fahd Stadium gav Modric sitt första mål för säsongen. Han tog med sig priset som mest värdefulla spelare från söndagens match.

Perez ute lite tidigt i debatten om priset

Perez är nog fortfarande för upphetsad för tidigt, med tanke på att Ballon d’Or är ett pris som delas ut i slutet av året, men Modric var utmärkt, och mittfältskollegan Toni Kroos hade 95 procents träffsäkerhet på sina 100 passningar i matchen, vilket bidrog till att Madrid hade matchen i hamn innan de stod emot en sen anstormning från Athletic.

Lionel Messi, den före detta Barcelona-kaptenen, vann Ballon d’Or för sjunde gången förra året, och inte ens Robert Lewandowskis målskytte från Bayern München räckte till för att slå ut den argentinske storspelaren från sin vana topposition i omröstningen.

Real Madrid går bra nu med Ancelotti vid rodret

Madrid borde vinna fler silverpjäser den här säsongen. De leder La Liga, har en Copa del Rey-åttondelsfinal mot Elche på torsdag och är kvar i Champions League, om än med en tuff match mot Paris Saint-Germain på tur i den tävlingen.

Perez entusiasmerade över utsikterna för denna Ancelotti-period och sade om Madrids tidiga framgångar: ”Det betyder mycket.”

Perez citerades av Marca och sade: ”Vi vill alltid vinna allt, det har de lärt oss sedan vi var små. I år var det 60 år sedan jag blev medlem och det är så vi utbildades. Jag arbetar efter de linjer som Santiago Bernabeu satte upp för oss och jag är glad eftersom vi har vunnit den första titeln.”

Real Madrid vill alltid vinna

Courtois gissade inte särskilt rätt för Garcias straff, så mycket som gissade sent, vilket innebar att hans utsträckta ben kunde nå bollen i mitten när resten av kroppen lunkade till höger.

”Jag tvekade mellan att gå till höger eller stanna i mitten”, berättade den belgiske målvakten för #Vamos, ”och det var därför jag behöll foten där och kunde stoppa den. Annars hade vi haft en hjärtskärande slutminut.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *