Man United 1-1 Middlesbrough: (Straffar 7-8)

Manchester United åkte ut ur FA-cupen på straffar efter en omdiskuterad 1-1-omgång mot Middlesbrough i den fjärde omgången på Old Trafford. Anthony Elanga sköt över för att skicka Boro vidare med 8-7 efter Uniteds sjunde straffsparksnederlag på åtta tävlingar, även om de utan tvekan skulle hävda att oavgjort inte borde ha gått vidare till det stadiet.

Mera engelsk fotboll

United hade otur och var slarviga i avsluten

Ralf Rangnick kan peka på Anthony Taylors generösa domslut som inte straffade Duncan Watmores handboll i samband med Matt Crooks kvittering i andra halvlek för Boro. Men Uniteds oförmåga att utöka ledningen genom Jadon Sancho var lika skadlig, deras 30 skott var värda sammanlagt 4,32 förväntade mål – en tidig Cristiano Ronaldo-straff var en av missarna när de röda djävlarna föll.

När Sancho utnyttjade Boros senaste slumpmässiga försvarsspel för att bryta dödläget med ett avlänkat skott över Joe Lumley kunde United ha varit två eller tre i ledningen.

Sancho sköt ett känsligt försök på ribban efter att Lumley hade spillt bort en lång boll, och sedan tog Anfernee Dijksteel ner Paul Pogba i boxen på ett klumpigt sätt, men Ronaldo kunde dra sin straffspark utanför. Bruno Fernandes volleyade vilt över när han spelades på egen planhalva.

Manchester United Fotboll

Många chanser att ta död på matchen

Chanserna fortsatte att komma och gå efter öppningsmålet i den 25:e minuten, och Marcus Rashford släppte Boro iväg på nytt i början av den andra halvleken. Det slöseriet kom tillbaka till United under bisarra omständigheter när Watmore uppenbarligen kontrollerade Isaiah Jones cross med handen, men riktade en lobb över mål, vilket gjorde att Crooks kunde smyga in och kvittera, vilket VAR inte upphävde.

Fernandes drog ett enkelt avslut mot stolpen strax därefter, vilket inte kunde förhindra en förlängning där Dean Henderson var tvungen att göra ett nära stopp från Aaron Connolly för att nå straffläggningen. Var och en av de första 15 skotten gjordes, innan Elanga slutligen misslyckades, vilket gjorde hemmasupportrarna förbluffade.

Vad betyder det? United lämnade kort trots dominans

Ronaldo, Fernandes och Rashford kommer alla att undra hur de inte fick sina namn i målprotokollet, men United tröttnade sedan i slutskedet och kunde till och med ha förlorat på tilläggstid.

Med Pogba och Sancho som hobbade innan de byttes ut och Fernandes som kämpade vidare hade Rangnick bara begränsade alternativ på sin bänk. Med Anthony Martial och Donny van de Beek utlånade och andra som saknades av olika anledningar var Elanga, Fred, Phil Jones och Juan Mata undermåliga förstärkningar.

Sancho var den ljusa gnistan före knock

United-fansen väntar fortfarande på att Sancho verkligen ska hitta tillbaka till England och den här prestationen kommer troligen att glömmas bort på grund av resultatet, men yttermittfältaren var mycket bättre. Sancho gjorde mål, träffade ribban och skapade två chanser, även om han gynnades av Luke Shaws anfallsspel på vänsterkanten och spelade själv fem nyckelpassningar.

Boro gynnas av omtvistat avgörande

Det fanns ingen brist på fallgropar, där Ronaldo och Fernandes var särskilt skyldiga till viljelösa avslut medan Jones och Dijksteel hade det jobbigt mot Shaw och Sancho. Men domarna stal tyvärr showen genom att låta Boros kvittering stå kvar. VAR kan ha varit ovillig att ingripa efter en oavsiktlig handboll av Watmore, som inte gjorde målet, men Taylor borde säkert ha identifierat en tydlig överträdelse från början.

Vad händer härnäst?

Uniteds fokus vänds tillbaka till Premier League och tisdagens resa till Burnley. Middlesbroughs kampanj för uppflyttning fortsätter dagen därpå på QPR.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *