Haaland: Beundrar Vardy – Bäst i världen på sin grej

Haaland avslöjar sin beundran för Vardy: ”Han är kanske bäst i världen på det han gör.  Erling Haaland har avslöjat att han studerar Jamie Vardys spel noga då han anser att Leicester City-anfallaren är ”kanske bäst i världen” på att springa in bakom försvarare. Borussia Dortmund-stjärnan Haaland har blivit en av de mest eftertraktade spelarna i världsfotbollen efter att ha gjort 80 mål på 79 matcher under sina två år i Bundesligaklubben.

Haaland kopplas ihop med världens alla storklubbar

Det är en siffra som endast överträffas av Bayern Münchens Robert Lewandowski (107) – som har spelat 11 fler matcher – bland spelare från lag i Europas fem högsta ligor. Haaland har kopplats samman med Manchester City, Real Madrid och Bayern, och enligt rapporter har han en friköpsklausul på 75 miljoner euro som kommer att aktiveras i juli.

Trots sina imponerande bedrifter erkänner Haaland att det fortfarande finns områden i hans spel som han kan förbättra, och en osannolik spelare har visat sig vara en inspirationskälla. ”Jag har tittat på många spelare. Låt oss till exempel ta springa in bakom mittfältaren när nummer 10 har bollen”, säger han till Sky Sports.

Dortmund

Vardy är grym på att springa in bakom backlinjen

”Du har kanske den bästa i världen på det, Jamie Vardy. Jag har tittat mycket på honom när det gäller just detta. Jag har alltid tittat mycket på fotboll och det gör jag fortfarande. ”När vi spelar på lördag går jag hem på söndag och tittar på fotboll hela dagen.”

Vardy har gjort 122 mål på 227 Premier League-spel sedan starten av 2015-16, som på ett berömt sätt slutade med att Leicester vann titeln. 35-åringen ligger på tionde plats när det gäller de mest produktiva anfallarna i Europas fem bästa ligor under den tiden, ett mått som Lewandowski också leder med 209 mål på 208 matcher.

Tittade på Van Persie i Arsenal tidigare

Vardy har också talat om sin beundran för den före detta Arsenal- och Manchester United-anfallaren Robin van Persie. ”Van Persie tittade jag mycket på eftersom han också var vänsterfotad”, säger Haaland. ”Jag såg honom göra många mål och som vänsterfotad också var det naturligt för mig att titta mycket på honom. Jag har tittat på många spelare, särskilt anfallare.”

Av de 80 mål som Haaland gjort för Dortmund har 64 kommit via vänsterfoten, nio med högerfoten och de övriga sju från huvudet. Den före detta Salzburg-anfallaren har liknats vid ett antal ikoniska figurer, bland annat Zlatan Ibrahimovic, men han är inte intresserad av jämförelser.

”Ibrahimovic är en cool kille och jag tror att han också är sig själv till 100 procent på planen. Han gör allt han kan för att vinna”, säger Haaland. ”Jag vill inte jämföra mig själv med någon. Jag tycker att jag är lite speciell, med mina fysiska förmågor. ”Min mamma var väldigt snabb, min mormor var väldigt snabb, min pappa var väldigt snabb, men inte så snabb.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *