Hazard finns med i Ancelottis planer för Real Madrid nästa säsong

Carlo Ancelotti säger att Eden Hazard finns med i hans planer för Real Madrid inför nästa säsong då den belgiska stjärnan visar tecken på att äntligen hitta formen. Hazard gjorde ett segermål på tilläggstid för att skicka Madrid till kvartsfinalen i Copa del Rey på Elches bekostnad i veckan, efter att ha assisterat Marco Asensio i 3-1-segern på Alcoyano i sitt tidigare framträdande.

Fotbollsbloggen

Hazard är på gång i real Madrid

Det innebär att 31-åringen har varit inblandad i lika många mål i sina två senaste matcher som han var i sina 17 tidigare, vilket tyder på att han börjar hitta sina fötter äntligen i LaLiga. Hazard har enligt uppgift redan avvisat närmanden att lämna den här månaden, bland annat från Newcastle United, och Ancelotti verkar angelägen om att behålla honom på längre sikt.

”Ja, han är med i planeringen för nästa säsong”, sade Madridtränaren inför söndagens ligamatch mot Elche. På frågan om det kan vara en bra dag för Hazard att vara med i startelvan svarade Ancelotti: ”Ja, det är en bra dag. Förhoppningsvis blir det en bra dag”.

real madrid

Isco gjorde mål senast

Isco kom också in i målprotokollet mot Elche för att understryka sitt värde som ett annat alternativ för Ancelotti, medan italienaren säger att Gareth Bale, som inte har spelat för klubben sedan augusti, också är nära en återkomst. ”Isco har inga skador, men Bale har varit borta längre än Hazard. Var och en är ett annat fall”, säger han.

”Gareth är på väg tillbaka till att ha en bra fysisk kondition, han förbättras, han börjar träna varje dag med laget.”

Dani Ceballos har också återvänt till Madrids laguppställning efter en lång skadefrånvaro och spelat tre gånger den här månaden, och Ancelotti hoppas att han ska visa sig vara en nyttig spelare under resten av kampanjen. ”Han börjar bli bra, han börjar förbättra sin fysiska kondition”, säger han. ”Jag gillar honom på ett personligt plan, för hans karaktär, för hans brist på rädsla för att spela matcher och göra spel.

”Han kommer säkerligen att ha en viktig roll under den andra delen av säsongen.”

Real leder la Liga före Sevilla

Madrid går in i helgen med fyra poängs försprång till Sevilla i toppen av tabellen, medan mästarna Atletico Madrid är 13 poäng bakom på fjärde plats och Barcelona nere på sjätte plats. Ancelotti medger att det är en överraskning att se sina största rivaler kämpa.

”Självklart kan vi prata om dem, vad två stora lag, två stora klubbar gör, och självklart är vi förvånade över att de har större svårigheter än normalt”, sade han. ”De är fortfarande båda stora rivaler, med tillräcklig kvalitet för att ta sig ur alla komplicerade situationer.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *