Klopp: Alla lag skulle sakna Salah och Mane

Jurgen Klopp tror inte att det finns något lag som inte skulle sakna Mohamed Salah och Sadio Mane, efter att Liverpool känt av duons frånvaro mot Arsenal. Salah och Mane är tillsammans med mittfältaren Naby Keita på landslagsuppdrag i Africa Cup of Nations.

Liverpool managern var frustrerad

Mane gjorde ett sista mål i måndags för Senegal mot Zimbabwe, och han och Guineas Keita ställs mot varandra när deras nationer möts på fredag.

Salah, å andra sidan, var tyst när Egypten åkte på en 1-0-förlust mot Nigeria i sin första gruppspelsmatch. Anfallaren, som har gjort 23 mål i alla tävlingar den här säsongen för Liverpool, hade bara fyra beröringar i motståndarnas kasse och lyckades bara göra ett försök, som dock träffade målet, i måndagens match.

Liverpool

Lyckades inte knäcka Arsenal trots en man mer

Klopp skulle dock gärna ha haft stjärnduon till sitt förfogande på torsdagen, då Liverpool blev frustrerade av 10-manna Arsenal i den första delen av semifinalen i EFL Cup på Anfield. Granit Xhakas utvisning i mitten av den första halvleken resulterade i att Mikel Arteta bytte till ett otroligt kompakt 5-3-1-system, som Liverpool inte kunde bryta.

The Reds hade 78,1 procent av bollen och 17 försök mot Arsenals tre, även om endast ett av dem – ett stopptidsförsök från Curtis Jones – störde Aaron Ramsdale.

Stort bollövertag hela matchen

Arsenals målvakt hade gett Takumi Minamino ett gyllene tillfälle i den 90:e minuten, men den japanske landslagsmannen, som hade sex försök i matchen, misslyckades med att hålla sitt skott när målet var tomt. Chansen var Liverpools bästa i matchen, enligt Opta, med ett förväntat målvärde (xG) på 0,384.

På frågan på en presskonferens efter matchen om Liverpool kunde ha varit bättre förberedda på att nyckelspelare var frånvarande svarade Klopp: ”Alla lag skulle sakna Salah, Mane och Keita.

”Kunde vi ha varit förberedda på det? Jag tror inte det. ”Vi har vetat det redan i flera år. Det här laget var vad vi hade ikväll, det kan spela och göra mål, definitivt.” Anfield-sträckan i semifinalen skulle ursprungligen ha varit den andra matchen, men ett COVID-19-utbrott i Liverpool gjorde att förra veckans match på Emirates Stadium sköts upp.

Nästa vecka spelar Liverpool mot Chelsea

Klopp tar nu med sig sitt lag ner till norra London nästa vecka i vetskap om att det är vinnaren som tar allt för en plats i finalen mot Chelsea. ”Vi var inte tillräckligt kreativa. Vi gjorde inte vissa saker tillräckligt bra men i slutändan står det 0-0, halvtid [i matchen]”, sade han.

”Vi tror inte att den här oavgjorda matchen är över för oss. Vi kommer att ge det ett ordentligt försök nästa torsdag.” Om de går vidare till ett Wembley-möte med Chelsea kommer Liverpool – som möter Brentford i Premier League på söndag – att försöka vinna EFL-cupen för nionde gången.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *