Ancelotti: Berömmer matchvinnaren Asensio

Han är dock fortfarande inte säker på att han är en startspelare.  Marco Asensio har fått individuella lovord av Real Madrids huvudtränare Carlo Ancelotti efter hans matchvinnande insats i söndagens 1-0 triumf mot Granada. Asensio visade sig vara Madrids mest troliga anfallare i frånvaron av skadade Karim Benzema och avstängda Vinicius Junior.

Asensio har gjort mål tidigare i år

Den spanske anfallaren, som har gjort sex La Liga-mål den här säsongen, gjorde segermålet i den 74:e minuten och nekades ytterligare ett genom en enastående räddning av Granadas målvakt Luis Maximiano.

”Han är en mycket viktig spelare”, sade Ancelotti till reportrar efter matchen. ”Han har gjort många mål den här säsongen, han har gjort många mål och är mycket engagerad defensivt, vilket är viktigt för oss. ”Jag vet inte om han är en startspelare, men han är en viktig spelare. Han är pålitlig, han jobbar hårt och vi vann matchen idag tack vare hans bästa egenskap, hans skytte.

real madrid

Han återvände från en svår skadeperiod full av självförtroende

Den hårt kämpade segern gör att Los Blancos fortsätter att leda LaLiga med sex poäng före tvåan Sevilla, efter en svårighet med tillgängligheten ner. Madrid hade spelat oavgjort 2-2 mot Elche i sin senaste ligamatch samtidigt som de slogs ut ur Copa del Rey av Athletic med 1-0 i mitten av veckan.

”Det här är en viktig vecka för oss eftersom vi har haft en riktigt tuff period med några långa resor och vi kom inte in i den här matchen på 100 procent”, sade Ancelotti. ”Vi hade sex spelare borta i kvällens match och jag hoppas att alla är tillbaka till nästa match.”

Madrid möter Villarreal i LaLiga på lördag innan man återvänder till Champions League mot Paris Saint-Germain i åttondelsfinalen.