Man United har ställt in siktet på Stoke Citys Emre Tezgel

Under så lång tid har Manchester United varit inställda på att utveckla ungdomar och skriva kontrakt med de framväxande talangerna. Ole Gunnar Solskjaer har burit det mantrat stolt under sin tid som manager. Nu har den babyliknande managern fått upp ögonen för en annan potentiell pärla för framtiden i form av Emre Tezgel. Historien kommer från Daily Mail, som för några dagar sedan skrev att Stoke City står inför en kamp för att behålla tonårsanfallaren.

Manchester United vill värva anfallaren

United är bland de klubbar som ”följer” den produktiva unga anfallaren, som har beskrivits som en ”Harry Kane-typ-anfallare” av Stokes akademichef Gareth Owen. Old Trafford-klubben har hård konkurrens om att locka Tezgel till Theatre of Dreams, eftersom både Chelsea och Manchester City också är intresserade. Bara det borde tala om hur begåvad den här unge mannen är.

Manchester United

7 mål på 4 U18 matcher

Tezgel har redan gjort sju mål på bara fyra U18-matcher den här säsongen, inklusive ett hattrick mot Liverpool. Den unge mannen är också redan en del av Englands U17-landslag. Det är förståeligt att de så kallade större klubbarna börjar kretsa kring och uppmärksamma Tezgels talang. Nu verkar det bara vara en tidsfråga innan den unge engelsmannen flyttar vidare från The Potters.

Som det alltid är fallet i det här landet finns det ingen bättre plats att finslipa sin talang som ung spelare än här på Old Trafford. Han skulle få tid att växa och förbättra sig som spelare, samtidigt som han skulle få stora möjligheter när han anses redo att spela för förstalaget.

Chelsea och Manchester City med i racet

Vi måste också vara ärliga mot oss själva. Både Chelsea och City ligger före oss när det gäller att utmana om titeln, så om Tezgel vill gå den vägen kan det bli svårt för oss att värva honom. Jag skulle inte heller utesluta att Tezgel följer Jadon Sanchos och Jude Bellinghams strategi att flytta utomlands. Det har gjort underverk för dessa killar, med sikte på att flytta tillbaka till England i framtiden.

Skulle en Man United-flytt för Emre Tezgel passa in i deras mantra? Låt oss veta vad du tycker i kommentarsfältet nedan.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *