Arteta säger att Arsenal kan fortfarande få världsspelare

Mikel Arteta insisterar på att Arsenal fortfarande har dragningskraften att attrahera världens största namn, men vägrade att gå in på spekulationer som kopplar hans lag till Fiorentinas anfallare Dusan Vlahovic. Gunners har tippats att flytta på den efterfrågade serbiske landslagsmannen, som 2021 med 33 mål slog Cristiano Ronaldos 2000-talsrekord för flest mål i Serie A under ett enskilt kalenderår.

Arteta insisterar på att Arsenal fortfarande kan attrahera världens bästa spelare

Vlahovic har även pekats ut som ett mål för Juventus, Manchester City och Manchester United, även om Arsenal sägs vara villiga att spendera mycket pengar för att få tag på 21-åringen, som har 18 månader kvar på sitt kontrakt.

Enligt nya uppgifter på onsdagen kommer Vlahovic dock endast att överväga att ansluta sig till klubben i norra London om de kvalificerar sig till nästa säsongs Champions League efter fem års frånvaro.

Arsenal har inte placerat sig högre än femma i Premier League sedan dess och har slutat åttonde i två raka kampanjer, men Arteta tror inte att Gunners svåra situation kommer att avskräcka spelare från att flytta till Emirates Stadium.

arsenal fotboll

Arsenal är en historiskt stark klubb

”Historiskt sett har den här klubben alltid varit inriktad på de bästa spelarna i världen och de har alltid varit intresserade av att komma hit”, sade han vid en presskonferens på onsdagen. ”Jag kan säga att det inte har förändrats.

”Varje gång jag har pratat med en spelare var de så villiga att komma. Det är en stor fördel för oss.”

Vlahovic har 16 mål på 20 Serie A-matcher för Fiorentina bara den här säsongen, vilket gör honom till den fjärde bästa målskytten i Europas fem bästa ligor efter Karim Benzema, Patrik Schick (båda 17) och Robert Lewandowski (20).

Fiorentina uppges hålla fast vid en summa på 70 miljoner euro (58 miljoner pund), men Arteta vill inte kommentera specifikt om sitt lags intresse för den unge anfallaren.

Arteta är tystlåten om nyförvärv oavsett vem det är

”Jag är verkligen ledsen att göra er besvikna, men ni vet att jag inte kommer att diskutera några transferrykten”, sade han när han fick frågan om det senaste om Vlahovic. ”Vad jag verkligen vill den här månaden är att vi har så många spelare som möjligt som är friska och friska och att vi gör så mycket som möjligt med dessa spelare. Efter det har vi en strategi och vi kommer att göra det när det är möjligt.”

Arsenal led en chockförlust med 1-0 mot Nottingham Forest i FA-cupens tredje omgång i söndags och kommer att försöka slå tillbaka när de tar emot Liverpool på torsdag i en ombokad semifinal i EFL-cupen, där första matchen är ombokad.

Matcher ställdes in pga Covid

Förra veckans match ställdes in efter att ett COVID-19-utbrott tvingade Liverpool att stänga sin tränings-anläggning, men Jürgen Klopp har sedan dess avslöjat att flera av fallen var falskt positiva. Första matchen kommer nu att äga rum på Anfield och returmatchen kommer att äga rum på Emirates Stadium nästa vecka. Arteta kommer också att ha ett öga på söndagens Premier League-resa till Tottenham.

”Dynamiken har förändrats eftersom tidpunkten för matcherna blir annorlunda”, sade spanjoren. ”Det är helt osäkert men det är vad det är.

Viljan finns att alltid spela de matcher som är

”Att förra veckans match ställdes in är något som vi inte har kontroll över. EFL är ansvarig för att kontrollera varje spelares status och fatta beslut om att spela eller inte. ”Man kan aldrig garantera någonting eftersom man vet att detta förändras dramatiskt på 10 sekunder. Vår vilja är alltid att spela.”

Arsenal, som på onsdag får reda på om Granit Xhaka är spelklar efter att nyligen ha testat positivt för coronavirus, har bara vunnit en av sina åtta senaste EFL Cup-matcher mot Liverpool på Anfield. Detta är tredje säsongen i rad som sidorna möts i tävlingen, medan de fem senaste mötena har gett totalt 28 mål.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *