Overmars: Sparken efter olämpligt beteende

Marc Overmars har lämnat sin position som Ajaxs direktör för fotbollsfrågor efter att det avslöjats att han skickat en rad ”olämpliga meddelanden till flera kvinnliga kollegor”. Eredivisie-jätten bekräftade på söndagen att Overmars hade lämnat efter diskussioner med klubbens styrelse och VD Edwin van der Sar.

Overmars har arbetat i Ajax sedan 2012

Den tidigare Ajax-, Arsenal- och Barcelona-anfallaren hade varit på posten sedan 2012 och skrev i december under ett nytt kontrakt som skulle ha hållit honom kvar i klubben till 2026.

I ett uttalande på Ajax officiella hemsida stod det att ”en serie olämpliga meddelanden som skickats till flera kvinnliga kollegor under en längre tidsperiod ligger till grund för hans beslut att lämna klubben”.

Overmars sade: ”Jag skäms. Förra veckan konfronterades jag med rapporter om mitt beteende. Och hur detta har kommit fram till andra. Tyvärr insåg jag inte att jag gick över gränsen med detta, men det har klargjorts för mig under de senaste dagarna. Jag kände plötsligt en enorm press. Jag ber om ursäkt.

ajax fotboll

Helt oacceptabelt beteende

”För någon i min ställning är detta beteende helt klart oacceptabelt. Det inser jag nu också. Men det är för sent. Jag ser inget annat alternativ än att lämna Ajax. Detta har också en stor inverkan på min privata situation. Därför ber jag alla att lämna mig och min familj ifred.”

Styrelsens ordförande Leen Meijaard sade: ”Det här är en dramatisk situation för alla som är inblandade på något sätt. Det är förödande för de kvinnor som har varit tvungna att hantera beteendet. När vi hörde nyheten om detta agerade vi omedelbart och övervägde noggrant vad som var det bästa att göra, allt i samråd med VD Edwin van der Sar och med hjälp av en extern expert.

”Marc är förmodligen den bästa fotbollsdirektör som Ajax har haft. Vi uppgraderade och förlängde hans kontrakt av en anledning. Men tyvärr har han verkligen gått över gränsen, så att fortsätta som direktör var inget alternativ, vilket han själv insåg. Det är oerhört smärtsamt för alla. Jag vill uttrycka en önskan om att alla inblandade får lugn och avskildhet för att bearbeta detta.”

Van der Sar fördömer detta beteende

Van der Sar sade: ”Jag tycker att situationen är förfärlig för alla och jag håller med Leen Meijaard om hans ord. I min roll känner jag mig också ansvarig för att hjälpa kollegor. Ett säkert idrotts- och arbetsklimat är mycket viktigt. Vi kommer att ägna ännu mer uppmärksamhet åt detta inom den närmaste framtiden.

”Marc och jag har spelat tillsammans sedan början av 1990-talet, först i Ajax och sedan med landslaget, och vi har varit kollegor i ledningen för Ajax i nästan 10 år nu. Det har nu fått ett mycket abrupt slut. Vi arbetar på något mycket underbart här i Ajax, så den här nyheten kommer också att vara ett slag för alla som bryr sig om Ajax.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *