Allegri beklagar det sena Inter-målet: ”Fotbollen uppfanns av djävulen”

Juventus tränare Massimiliano Allegri var besviken över sitt lags dramatiska sena nederlag mot Inter i onsdagens Supercoppa Italiana och menade att det var ett bevis på att ”djävulen” uppfann fotbollen. Inter tog det första silverpjäsen för den italienska säsongen tack vare en dramatisk 2-1-seger, som säkrades med matchens sista spark i slutet av förlängningen.

Sanchez stötte in det avgörande målet

Weston McKennie hade tidigare gett Juve ledningen, innan en Lautaro Martinez-straff avgjorde matchen. De två lagen skulle hålla jämna steg under hela den andra halvleken och under stora delar av de extra 30 minuterna.

Det var tills ett misstag av Alex Sandro gjorde att Matteo Darmian kunde stöta in bollen till Alexis Sanchez, som stötte in bollen från nära håll och utlöste ett glatt firande. Det var Juve:s tionde raka framträdande i Supercoppa, som ställer vinnarna av Serie A och Coppa Italia från föregående säsong mot varandra, men de kunde inte ta hem trofén.

Medan Inters firande visade vad framgången betydde för dem, var Allegri filosofisk men samtidigt frustrerad över att Nerazzurri vann i sista stund.

Inter fotboll

Juventus tränare säger ”fotbollen är uppfunnen av djävulen”

”Det här var en riktig match ikväll”, säger han enligt Sky Sport Italia. ”Det var ett bra test för oss för att se var vi befinner oss. ”Pojkarna spelade en riktigt bra match, tyvärr verkar fotbollen ha uppfunnits av djävulen och fem sekunder från slutet begick vi ett misstag.

”Vi spelade mot det starkaste laget i Serie A, vi hade flera chanser och släppte in få. Vi kunde ha undvikit de två målen och gjort det bättre i början, under de första 10 minuterna, när de hade övertaget, men sedan spelade laget bra tekniskt.

Inter vann 5 sekunder från slutet

”Det är ett brännande nederlag – att förlora fem sekunder från slutet och se de andra fira gör ont. Jag har inget att skylla på, ”Nu måste medvetenhet och ilska komma in i oss för att fortsätta bra i ligan, Coppa Italia och Champions League.

”Vi måste se på den ljusa sidan: Grabbarna är fysiskt bättre och växer. Ikväll gick det inte bra, men nu ska vi tänka på Serie A.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *