”Wolves är det bästa laget vi har spelat mot”: – Rangnick

Kräver förbättringar av Man Utd efter det förtjänta nederlaget

Ralf Rangnick kräver förbättringar av Manchester United samtidigt som han erkände att de förtjänta segrarna Wolves var det bästa laget hans lag har mött.

United dominerades under långa perioder av Bruno Lages gäster i måndags, innan 35-årige Joao Moutinho blev den äldsta besökande spelaren att göra ett segermål i Premier League på Old Trafford för att döma Ralf Rangnick till den första förlusten under sin regeringstid.

Wolves första bortavinst mot Man Utd

Wolves första bortavinst mot United sedan februari 1980, vilket avslutade en tio matcher lång segerlös svit på stadion, gör att Wolves bara är tre poäng bakom de sjundeplacerade Red Devils.

United har misslyckats med att göra mål i fyra olika hemmamatcher i högsta ligan den här säsongen, vilket redan är mer än vad de gjorde under hela 2020-21 (tre), och Rangnick var besviken på sitt lags kvalitet på topp samtidigt som han berömde Lages lag.

Han sa till Sky Sports: ”Vi spelade inte alls bra individuellt eller kollektivt. I första halvlek hade vi stora problem med att hålla dem borta från vårt mål.

Manchester United Fotboll

För få spelare i boxen på målet

”Målet vi släppte in hade vi tillräckligt många spelare i boxen. Korsningen hade försvarats av [Phil] Jones, men det mål vi släppte in var som alltför många andra den här säsongen. ”Moutinho kunde skjuta omärkt utan problem, utan press. Vi är väldigt besvikna över resultatet och delar av vår prestation.

”Vi bestämde oss för att ändra vår formation och vi hade mer kontroll – de hade inte lika många chanser, men vi missade våra chanser och vi måste erkänna att de förtjänade att vinna. Wolves var det bästa laget vi har spelat mot. Vi har fler problem idag än i andra matcher.”

Rangnick anlände till Manchester med ett rykte om sin ”gegenpressing”-stil, men han blev besviken över Uniteds intensitet utanför bollen över hela planen.

Ingen press från Uniteds sida

”Vi pressade inte alls”, tillade han. ”Vi försökte men vi kunde inte komma in i de där pressningssituationerna. De hade en överbelastning på mittfältet och spelade via sina ytterbackar. ”Vi har bara arbetat i två och en halv eller tre veckor efter att vi behövde stänga träningscentret. Vi hade resultaten. Ibland spelade vi bra men idag måste vi erkänna att de är bättre än oss.

”Matchen visade att vi fortfarande har mycket arbete kvar att göra. Vi hade för många oavsiktliga misstag. Jag vill inte tala om enskilda spelares individuella prestationer. Det handlar om hela laget. Det är inte meningsfullt [att prata om individer].

Första nederlaget med Rangnick

”Vi måste se varje enskild match. Hittills har vi haft 10 av 12 poäng. Idag hade vi vårt första nederlag mot ett bra lag. De gör inte så många mål men de gjorde det enda målet [och] frågan var vem som skulle göra det första målet.” Förlusten gör att United ligger fyra poäng efter fjärdeplacerade Arsenal, som de har en match i handen över, med nästa ligamatch mot Aston Villa den 15 januari.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *