Missnöjd Tuchel i EFL Cup-semifinalen mot Spurs

Thomas Tuchel kände att hans Chelsea-lag på en låg nivå i 1-0-segern mot Tottenham och varnade för att de måste höja sin standard trots att de nådde EFL Cup-finalen. Antonio Rudiger gjorde det enda målet i returmatchen på Tottenham Hotspur Stadium på onsdagen när Europamästarna säkrade en totalseger med 3-0 över sina Londonrivaler.

Frustrerande för Tottenham

Det var en frustrerande kväll för Spurs, som tilldelades en straff i varje halvlek av Andre Marriner, men besluten upphävdes båda korrekt.

Marriner pekade på straffpunkten i den första halvleken för en foul av Rudiger på Pierre-Emile Hojbjerg, men VAR informerade domaren om att kontakten skedde utanför straffområdet.

Domaren insåg sedan att han hade gjort fel igen när han tog en titt på monitorn vid sidan av planen efter att ha dömt att Lucas Moura hade blivit omkullkastad av Kepa Arrizabalaga, som tydligt fick bollen när han kom ut för att hindra Spurs-anfallaren.

chelsea

Bortdömda mål och VAR

Harry Kane fick sedan ett mål bortdömt för offside efter ytterligare en VAR-kontroll och Chelsea vann ännu en seger för att förbereda en final mot Arsenal eller Liverpool den 27 februari.

Bluesbossen Tuchel var dock inte imponerad av hur hans lag gick till väga för att boka ytterligare en resa till Wembley.

Måste höja nivån på spelet säger Tuchel

Tysken sa till Sky Sports: ”Jag tycker att vi började okej, började bra. Vi skapade stora chanser, vi var i ledningen, men vi spelade inte bra. ”Vi tillät chanser från enkla och slarviga misstag och vi hade tur, gav nästan bort en straff utan någon som helst anledning, från lite överdrivet självförtroende.

”Vi började återigen mycket bra i den andra halvleken och samma sak hände de sista 20-25 minuterna. Det var en blandning av bristande fokus, överdrivet självförtroende, jag vet inte. Plötsligt behöver vi tur för att inte få ytterligare en straff [mot dem], för att få ett VAR-beslut med lite offside.

”Vi kan spela mycket bättre, vi måste spela mycket bättre om vi verkligen vill förtjäna resultat som detta, för vi spelade bra under långa faser av matchen, men vi måste göra det bättre.”

Högre standard för att lyckas hela vägen

På frågan om han var missnöjd med prestationen svarade han: ”Ja, vi måste ha standarden för det är därför vi jobbar för Chelsea och vi spelar för Chelsea och inget annat spelar någon roll.

”Det handlar om vår standard och inte om att få ett resultat på något sätt. Vi kan göra mycket bättre, vi kan stänga ytorna mycket bättre, vi kan göra ett bättre försvar individuellt, vi kan kontrollera matchen bättre med färre misstag.

”I alla delar av matchen kan vi göra det bättre och vi måste göra det bättre.”