Ronaldo stödjer Rangnick att göra ett bra jobb

Cristiano Ronaldo är övertygad om att Ralf Rangnick kommer att göra ett ”bra jobb” som tillfällig manager, men den portugisiske anfallaren kommer inte att acceptera att Manchester United siktar på något mindre än tredjeplatsen.

Ronaldo kräver att Man Utd siktar på tredje plats

Rangnicks utnämning – fram till slutet av säsongen innan han tar på sig en konsultroll – lovordades till en början som ett bevis på att United försökte modernisera sig som klubb och implementera ett fotbollsmärke och en identitet som har varit så framgångsrik på andra håll.

Tysken hade ansetts vara den så kallade ”gudfadern till gegenpressing” och sågs av många som en smart anställning med tanke på hans rykte om att utveckla klubbar tidigare både som tränare och direktör. Men även om United bara har förlorat en av hans sju matcher som ansvarig i alla tävlingar har deras prestationer lämnat mycket att önska, och idén om ett kollektivt och samlat presspel verkar förbli främmande.

Manchester United Fotboll

New manager bounce?

Före Rangnicks första match hade United i genomsnitt 7,6 höga spelvändningar per match i Premier League – i hans två första matcher noterade man 12 respektive 11.

En trend framträdde där, eftersom det enda tillfälle den här säsongen då United tidigare hade registrerat fler än 12 (13) var i Michael Carricks första match mot Chelsea. Det verkar vara den klassiska ”new manager bounce” eftersom de snart föll tillbaka till sina gamla vanor.

Uniteds genomsnitt för hög omsättning under Rangnick i ligan är fortfarande praktiskt taget identiskt (7,6) med vad det var innan, medan de bara lyckades med tre i måndagens lyckosamma 1-0 FA-cupvinst mot Aston Villa, vilket tyder på att hans idéer i det avseendet helt enkelt inte når fram.

Ronaldo pratar om tålamod

Men Ronaldo uppmanar till tålamod och säger till Sky Sports: ”Han har förändrat många saker sedan han kom för fem veckor sedan. Men han behöver tid för att föra fram sina idéer till spelarna.

”Det tar tid, men jag tror att han kommer att göra ett bra jobb. Vi vet att vi inte spelar den bästa fotbollen, men vi har många matcher att förbättra.

”Sedan han kom hit tycker jag att vi på vissa punkter är bättre, men han behöver tid. Det är inte så lätt att ändra spelarnas mentalitet och sättet att spela, kulturen och systemet på det sättet. Jag tror att han kommer att göra ett bra jobb.

Nästa match mot Aston Villa på lördag

”Vi måste vara tillsammans. Vi sitter i samma båt. Vi måste tro att det är möjligt, men som jag sa har vi en lång väg att gå.” United möter Villa igen på lördag i Premier League – en seger kan potentiellt innebära att de avslutar helgen tre poäng bakom fjärdeplacerade West Ham, som har spelat två extra matcher.

Att missa topp fyra skulle vara ett stort slag för United med tanke på hur mycket pengar som spenderats under försäsongen, även om Ronaldo anser att även en fjärdeplats skulle vara oacceptabelt.

På frågan om de kan nå topp fyra även utan den rätta attityden sa Ronaldo: ”Omöjligt – jag tror att det är det viktigaste.

Ronaldo vill gå för 3:e plats i ligan

”Jag accepterar inte att vår mentalitet är sämre än att vara bland de tre bästa i Premier League.

”Jag tror att för att bygga upp bra saker måste man ibland förstöra några saker. Så varför inte – nytt år, nytt liv och jag hoppas att vi kan vara på den nivå som fansen vill ha. De förtjänar det.

”Vi är kapabla att förändra saker och ting nu. Jag känner till vägen men jag tänker inte nämna den här eftersom jag inte tycker att det är etiskt försvarbart från min sida att säga det.

Alla behöver göra saker och ting bättre

”Vad jag kan säga är att vi kan göra det bättre – alla vi. Manchester United tillhör viktiga saker, så vi måste ändra på det. ”Jag vill inte vara här för att vara på sjätte plats, eller sjunde plats, eller femte plats. Jag är här för att försöka vinna, för att tävla.

”Jag tycker att vi tävlar men vi är ännu inte på vår bästa nivå. Men vi har en lång väg att gå för att förbättra oss och jag tror att om vi ändrar vår inställning kan vi uppnå stora saker.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *