Ziyech: Har spelat klart i Marockos landslag

Ziyech kommer inte att återvända till Marocko efter bråket med Halilhodzic.  Chelseas playmaker Hakim Ziyech har till synes satt stopp för sin internationella karriär och sagt att han inte kommer att spela för Marocko igen.

Läs om fotbolls VM

Den tidigare Ajax-stjärnan Ziyech har inte spelat för sitt land sedan en vänskapsmatch mot Burkina Faso i juli på grund av ett rapporterat bråk med huvudtränaren Vahid Halilhodzic. Ziyech fanns inte med i Marockos trupp till Afrikanska nationernas mästerskap.

Ziyech och Halilhodzic är inte såta vänner

Utan honom tog sig Marocko till kvartsfinal, men förlorade där mot den slutliga tvåan Egypten. Efter Marockos utklassning ur turneringen sade Halilhodzic att Ziyech inte skulle välkomnas tillbaka i truppen ”även om han hette Lionel Messi”.

Ziyech har nu sagt sitt till ADSports TV och anser att det är mycket tydligt att han inte kommer att spela för Marocko igen, åtminstone inte så länge Halilhodzic är kvar på sin post.

Marocko fotboll

Bråket har pågått ett bra tag och kommer att fortsätta

”Jag förstår dem, men jag kommer inte att återvända till det marockanska landslaget och det är mitt slutgiltiga beslut”, säger Ziyech. ”Det är helt klart för mig hur det går där borta och jag fokuserar på det jag gör och just nu är det min klubb.

”I slutändan är det ett beslut han fattar och man måste respektera det. Allt ljugande som följer med det är för mig klart och jag kommer inte att återvända till landslaget. ”Jag förstår och tycker synd om [fansen], men det är den situation vi befinner oss i.” Halilhodzic har tidigare slagit ut Ziyechs beteende och attityd under landslagsuppdrag, påståenden som 28-åringen har tillbakavisat.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *