Arteta: Vi skall försvara hedern på planen

Arteta uppmanar Arsenal att ”försvara sig på planen” efter att ha skällt ut ”lögner. Mikel Arteta har uppmanat sina Arsenalspelare att föra sin talan på planen mot Liverpool efter att ha anklagat icke namngivna parter för att ”ljuga” om orsakerna bakom söndagens uppskjutna derby i norra London.

Arsenal anklagades för att utnyttja reglerna

Gunners fick en begäran om att ställa in matchen mot de hårda rivalerna Tottenham accepterad av Premier League i lördags på grund av brist på tillgängliga spelare att välja mellan.

Artetas lag anklagades dock för att utnyttja Premier Leagues regler för att en match ska skjutas upp, eftersom majoriteten av deras spelare var frånvarande på grund av skador, avstängningar eller tjänstgöring i Afrika Cup of Nations.

arsenal fotboll

Arsenal hade endast ett bekräftat positivt COVID-19-fall när ansökan om att få derbyt inställt lämnades in, men Premier League ansåg att de inte kunde uppfylla det nödvändiga antalet tillgängliga spelare – 13 utespelare och en målvakt – trots att deras U23-lag hade en trupp på 16 spelare för en match på fredag.

På tisdagen tyckte Tottenhams tränare Antonio Conte att beslutet att skjuta upp matchen var ”mycket, mycket märkligt”.

Conte kritisk till beslutet att skjuta upp matchen

Men Arteta slog tillbaka mot Arsenals kritiker som svar på Contes kommentarer och tillade: ”Vi kommer inte att låta någon skada vårt namn eller försöka sprida lögner”. Arteta dubblerade dessa kommentarer och sade: ”Vi måste försvara oss. Det bästa sättet att göra det är att visa vilka vi är, och det bästa sättet att göra det är på planen.

”Den som säger att vi försöker göra något som vi inte gör är en lögn. Vi har alla bevis som vi måste lägga fram.

”Man måste tillhandahålla bevisen individuellt, alla MRT:er, alla COVID-fall som man har, man måste lägga det på bordet, man måste förklara det, man måste svara på fler frågor och man måste gå igen och göra det. Vi har gjort allt det rätta.”

Covid har slitit sönder liga- och cupspelet

Medan nedfallet från söndagens inställda derby fortsätter har Arsenal ett avgörande semifinalretur i EFL Cup mot Liverpool att förbereda sig för på torsdag. Det är en delikat match efter förra veckans mållösa oavgjort på Anfield, där Arsenal höll ut med tio man i över en timme efter Granit Xhakas utvisning.

Och för Arteta är matchen på Emirates Stadium en chans för hans unga trupp att fortsätta sin utveckling genom att nå en stor final.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *