Jadon Sancho: Lås upp hans sensationella talang i Manchester United

Manchester United har ett dilemma på 76,5 miljoner pund i Jadon Sancho som helt klart behöver lösas. Den sensationella engelsmannen har inte levt upp till sina bedrifter i Bundesliga, men det finns ingen riktig oro för att han inte kommer att vända sin lycka. För att vara rättvis mot Sancho så har han anlänt vid en fruktansvärt instabil tidpunkt när det gäller Uniteds egna problem och därför kunde man inte förvänta sig så mycket av honom.

Mer om engelsk fotboll

Några av klubbens mer erfarna eller etablerade spelare har varit lika dåliga eller har inte sett så bra ut som de normalt skulle ha gjort. Om vi går vidare så fanns det många problem som Sancho var tänkt att lösa för de röda djävlarna och därför måste det vara en prioritet att få honom tillbaka till sitt bästa, inte bara för hans egen skull utan även för klubbens.

Här är hur Manchester United kan hjälpa honom att förbättra sig:

Spela på en position, helst

Sancho behöver slå sig till ro och det hjälper inte om han används i olika roller vid denna tidpunkt i sin karriär. Visst är han otroligt mångsidig och det kan och bör vara en stor fördel, men det är en fördel som bara bör utnyttjas när han är mer självsäker.

United tog in honom som högerytter så han bör användas i den positionen och helst bara i den positionen den närmaste tiden. Mason Greenwood har tenderat att spela i den rollen men man kan hävda att det inte är till hans fördel, eftersom fansen vill se honom spela mer som anfallare.

Manchester United Fotboll

Uppmuntra till idrottspsykologsessioner

Ralf Rangnick tog med sig en del av sin egen personal till de röda djävlarna och en av dem var en idrottspsykolog, Sascha Lense. Den tyske chefen insisterade vid tillfället på att det var ett helt logiskt beslut att ta och fansen höll verkligen med.

Om Sancho inte redan pratar med Lense så bör han uppmuntras att göra det eftersom han har mycket press på sig för tillfället. Den unge yttern ska inte bara anpassa sig till en ny liga och större förväntningar, utan även prislappen kommer att väga tungt för honom.

Sancho måste vänja sig vid Premier League men han måste också vänja sig vid den mentala tuffhet som krävs för att briljera på denna stressiga scen.

Ta honom ur rampljuset

Med det sagt kan trycket lättas genom att ta Sancho ur rampljuset; låt fans eller rivaler nästan glömma bort hans existens. Det finns tillräckligt många välrenommerade stjärnor i Manchester United som kan axla trycket från klubben i stället, använd dem i stordagsstunder.

Sancho bör skyddas, användas som en inhoppare som introduceras i lågtryckssituationer, till exempel när en match redan är vunnen eller när inte mycket står på spel. Tyvärr tenderar den typen av scenario att vara en lyx men Rangnick är tillräckligt erfaren för att veta när. Fråga bara Marcus Rashford.

Rashford gynnades av att ta en vila och istället användas som inhoppare och nu ser han ut att vara redo för spel igen.

Stöd Sancho med mycket rörelse

Det är inte bra att kasta honom i djupet på högerkanten med lite eller inget stöd. Sancho kommer inte att vara tillräckligt självsäker för att ta sig an flera spelare och vara en regelbunden anfallskälla för sina lagkamrater.

Det är viktigt att se till att han är omgiven av spelare som stöder honom och ger honom alternativ så att han inte behöver tvivla på sitt beslutsfattande eller bli överväldigad. Sancho kan helt enkelt inte vara den enda kreativa bördan i laget och andra måste stå upp för att ta bort den pressen från honom.

Rangnicks 4-3-3 bör se mer kreativitet komma från hans mittfältare, där Bruno Fernandes redan har blivit bättre själv. Med Paul Pogbas återkomst kommer Sancho förhoppningsvis att få ännu bättre stöd och kan känna sig mer bekväm.

Diogo Dalots framväxt som högerback kommer att hjälpa den tidigare Borussia Dortmund-mannen mer också, eftersom hans överlappande löpningar kommer att ge sin lagkamrat precis vad han behöver för att glänsa igen.

Avslutningsvis

Manchester United-fansen måste fortsätta att vara tålmodiga men mer kan göras för att skydda Sancho för att ge honom plattformen för att prestera. När en spelare saknar självförtroende eller är ur form kan det hjälpa att hålla saker och ting enkla snarare än att komplicera saker och ting.

En spelare som inte är i form kan bli desperat och tro att han måste ta sig an tio spelare och göra ett hattrick och ta en handfull assist, annars kommer han att bli bortvald igen och aldrig få en ny chans att bevisa sitt värde. Sancho måste få tid och hålla saker och ting enkla. Spela den enkla passningen, visa för bollen, använd dina lagkamrater.

När han får självförtroende genom att göra de enkla sakerna kommer han att minnas vem han är igen och då kan han påminna världen om det också.

Artikeln är inspirerad av: https://thepeoplesperson.com/2022/01/28/jadon-sancho-how-to-unlock-his-sensational-talent-at-manchester-united-244675/

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *