Conte: Tvivlade aldrig på Kane

Conte tvivlade inte på Kane mitt i nedgången: ”Vi talar om en anfallare i världsklass. Antonio Conte insisterar på att han aldrig var orolig för Harry Kanes form trots att Tottenham-anfallaren genomgick något av en svacka under den första halvan av säsongen. Kane såg ut som en skugga av sitt vanliga jag tidigare under säsongen och gjorde bara ett Premier League-mål under Nuno Espirito Santo.

Mera om den engelska fotbollen

Hans prestationer förbättrades verkligen inte dramatiskt efter Contes ankomst, eftersom den engelske kaptenens nästa Premier League-mål kom först den 19 december. Men sedan jul har Kane gjort sex mål på nio matcher i alla tävlingar, bland annat ett dubbelspel i lördagens 3-1-vinst i FA-cupen mot Brighton and Hove Albion.

Under Nunos korta regeringstid ansågs det att Spurs inte fick ut tillräckligt mycket av Kane i någon mening – han hade i genomsnitt bara 0,24 förväntade mål (xG) per 90 minuter i Premier League, hans sämsta resultat under någon Spurs-manager under en enda säsong, samtidigt som hans bollrörelser sjönk betydligt till ett genomsnitt på 38,4 per match.

Detta visade att han inte snuvade på många klara chanser och att hans allmänna inflytande hade avtagit, men under Conte har han till synes återhämtat sig – han har ett snitt på 0,56 xG per match, ett rekord som han bara har överträffat 2017-18 (0,65) och 2013-14 (0,89, under Tim Sherwood), samtidigt som han rör vid bollen 46,3 gånger per match.

tottenham

Kane är på uppgång igen vad gäller målskyttet

Även om han fortfarande tekniskt sett underpresterar i förhållande till xG med 0,3 mål utan straffar per 90 minuter har han förbättrats som målhot. Inte för att Conte hade några bekymmer dock.

”Ärligt talat var jag inte orolig tidigare när han inte gjorde många mål, eftersom hans prestationer alltid var mycket, mycket höga”, säger Conte till reportrar. ”Han spelade väldigt bra i varje match för laget, han arbetade mycket för laget och är en fantastisk spelare för mig.

”Han är inte självisk, men nu när han gör mål är jag glad för honom och laget, för om han gör mål har vi större sannolikhet att få tre poäng eller gå till nästa omgång i en pokaltävling. ”Som jag sa till dig tidigare har hans prestationer tidigare varit mycket, mycket, mycket positiva för mig, trots att han inte gjorde många mål tidigare. Vi talar om en anfallare i världsklass. Han kan göra mål i varje match. Vi måste också försöka hjälpa honom att göra mål.”

Kane är mer vältränad nu än någonsin

Kane själv kommenterade nyligen hur han anser att han är den mest vältränade han någonsin varit. Conte är känd för att vara en krävande tränare på träningsplanen, särskilt när det gäller de fysiska aspekterna. Och det är att fokusera på den här sidan av saker och ting, och att bygga sin uppställning runt honom, som Conte tror har förbättrat Kanes allmänna skärpa.

”Visst när man har en spelare som Harry måste man försöka involvera honom i sin taktiska idé om fotboll”, fortsätter Conte. ”Han är en viktig spelare för oss och han måste vara en referenspunkt när vi utvecklar vår fotboll offensivt.

”Vi försöker arbeta med honom i många aspekter. Jag tror att varje enskild spelare kan förbättra sig fram till slutet när han bestämmer sig för att avsluta sin karriär. ”Vi pratar om en riktigt bra person som visar vilja varje dag under träningspassen. Han är tillgänglig med sina lagkamrater och är alltid redo att prata om fotboll, försöka förbättra sig och även se nya taktiska situationer.

Kane är en anfallare i världsklass

”Jag upprepar, vi talar om en anfallare i världsklass och jag försöker hjälpa honom att bli också bättre och bättre. Jag, min personal på den fysiska aspekten arbetar vi – men inte bara med honom, utan med hela laget.

”För att minska vårt gap [i Premier League] är det väldigt viktigt att förbättra varje enskild spelare i många aspekter. Om den här spelaren är Kane pratar vi om en anfallare i världsklass, men det är samma sak för [dansken] Scarlett. Vi måste försöka förbättra varje enskild spelare, och på så sätt kan vi förbättra oss som lag och bli mer konkurrenskraftiga än tidigare.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *