Man Utd: Lyckas inte vinna mot Burnley

Rangnick sur på Man Utd:s ”tiki-taka”-fotboll i det oavgjorda mötet med Burnley. Ralf Rangnick kritiserade sina Manchester United-stjärnor för att de spelade ”tiki-taka”-fotboll och saknade brådska vid avgörande tillfällen i det oavgjorda resultatet i Burnley. 1-1-resultatet på Turf Moor gjorde det möjligt för West Ham att hoppa över United till fjärdeplatsen i Premier League, med Arsenal och Tottenham i jakten på båda.

Den engelska fotbollen

Lyckas inte få hål på Burnley i andra halvlek

Burnley ligger sist i ligan och hade tur när United fick två mål underkända i första halvlek och ledde endast genom ett mål av Paul Pogba i paus. Men Clarets inledde den första halvleken positivt och kvitterade inom två minuter när Jay Rodriguez sköt förbi David de Gea.

Interimsmanager Rangnick sa att han varnade sina spelare för att vara på sin vakt för ett eldigt Burnley i början av andra halvlek.

Han sa till BBC Sport: ”Vi visste att de skulle komma ut ur omklädningsrummet på ett mer aggressivt sätt. Det är det enda jag kan klandra laget för. Under de första 20 minuterna av den andra halvleken var vi inte lika aggressiva som i den första halvleken.

Manchester United Fotboll

”Det sätt på vilket vi släppte in målet var helt onödigt. Vi hade vår egen kontring 30 sekunder tidigare och i det ögonblicket var vi två eller tre spelare mer på vår egen planhalva, tog fel beslut i vårt defensiva beteende och gav på ett sätt bort målet till dem.

”Om man ser till hela matchen så dominerade vi större delen av matchen, 70 minuter, och att bara vinna en poäng är helt enkelt inte tillräckligt: en mycket frustrerande kväll igen.”

Gav bort bollen alldeles för lätt

Rangnick tillade: ”Under de första två minuterna [av den andra halvleken] vann vi bollen tre gånger och gav bort den för lätt eftersom vi spelade tiki-taka-fotboll på egen planhalva, och vi var inte tillräckligt direkta och stringenta i vårt sätt att försöka spela framåt.

”Sedan hade vi en kontring med Jadon [Sancho] och med Marcus [Rashford] och gav återigen bort bollen för lätt i deras box. De första 20 minuterna av den andra halvleken var vi inte lika aggressiva och inte lika kontrollerade som vi var i den första halvleken, och det var därför vi gav dem chansen att göra mål.”

United har hemmamatcher på gång mot Southampton och Brighton, på lördag och tisdag. Rangnick berättade för MUTV att Burnley-resultatet gjorde det ”ännu viktigare att få sex poäng från de två matcherna”. United spelade bra i första halvlek och skapade massor av chanser och fick 2 mål bortdömda, men i andra halvlek var de inte alls bra och hade minimalt med avslut på mål.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *