Speltips Brighton vs Crystal Palace 2022

Bettingtips Brighton vs Crystal Palace

Det finns gott om matcher där ute som kan verka triviala för vissa fans men för andra är de viktigare än alla andra i kalendern. Derbydagen brukar vara det största och bästa exemplet på det, särskilt i Premier League där topplagen huserar. Idag ska vi ta en titt på det kommande mötet mellan två av Englands märkligaste rivaler – Brighton & Hove Albion och Crystal Palace.

Brighton

Efter att frågor väckts om Graham Potters legitimitet och om han kan upprätthålla den framgång han har haft med Brighton verkar det som om klubben bestämt sig för att svara med en rad riktigt solida prestationer. De är väl positionerade för en resa till Europa mellan nu och maj och om de kan ta in några nya ansikten i januari kan de börja bygga upp ett fint momentum.

Brighton fotboll

Nyheter om laget

Sarmiento är borta på grund av skada och Mwepu och Dunk anses för närvarande vara konditionsmässigt oroliga. I övrigt är Bissouma borta på AFCON-tjänstgöring.

Crystal Palace

Crystal Palace befinner sig på 12:e plats med mer än halva säsongen spelad och medan det kan kännas alldeles för bekant och tråkigt för vissa supportrar kan andra erkänna de enastående framsteg som de har gjort på planen under Patrick Vieira. Om de kan fortsätta att arbeta hårt med detta under de kommande veckorna och månaderna är det inte uteslutet att de kan utmana om topp sex under de kommande åren.

Lagnyheter

McArthur är den enda bekräftade skadefrånvaron och Schlupp förväntas vara med på någon nivå, tillsammans med Guaita som återvänder i målet. Ayew, Kouyate och Zaha är alla borta på grund av AFCON.

Faktorer att ta hänsyn till

  • Palace är obesegrade i sina fem senaste matcher mot Brighton.
  • Brighton har vunnit tre, spelat två oavgjorda och förlorat en av sina sex senaste matcher.
  • Palace har vunnit tre, spelat en oavgjord och förlorat två av sina sex senaste matcher.
  • Brighton har gjort nio mål och släppt in sex på sina sex senaste matcher.
  • Palace har gjort 12 mål och släppt in 10 på sina sex senaste matcher.

Slutsats

Crystal Palace kommer att försöka arbeta bort alla nerver som Brighton kan ha i den här matchen, men efter att ha väntat så länge på att besegra sina bittra rivaler tror vi inte att Seagulls kommer att låta den här möjligheten glida mellan stolarna. Vi förväntar oss att de gör mål sent i den första halvleken, behåller ledningen och kanske till och med lägger till ett andra mål på kontring för att säkra alla tre poängen.

Prognos: Brighton vinner

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *