Speltips Tottenham vs Southampton 2022

Premier League återvänder med en sällsynt uppsättning matcher mitt i veckan efter både landslagsuppehållet och den senaste omgången av FA Cup-matcherna. Det finns en stor eftersläpning att försöka arbeta sig igenom mellan nu och slutet av säsongen som ett resultat av uppskjutna matcher och ändå kunde vi inte vara mer spända på att se vad som händer.

Dagens Speltips

Idag ska vi ta en titt på vad som borde bli en fascinerande sammandrabbning mellan topplagen Tottenham Hotspur och Southampton.

Tottenham

Alla förväntade sig att Antonio Conte skulle vara den främsta katalysatorn för att Spurs äntligen skulle ta sig tillbaka till Champions League-striden, men som vi har fått erfara är det inte riktigt så enkelt. Det finns en hel del död ved i det här laget som inte borde spela regelbundet för en klubb av den här storleken, men i själva verket finns det ingen offensiv drivkraft i det de gör – vilket måste förändras om de vill rädda den här kampanjen.

tottenham

Nyheter om laget

Conte måste klara sig utan Tanganga, Dier och Skipp och många förväntar sig ett oförändrat lag jämfört med det som slog Brighton.

Southampton

Southampton ligger runt mitten av tabellen och nästa säsong känns som det ögonblick som antingen kommer att göra eller bryta Ralph Hasenhuttl och hans tid på sydkusten. För tillfället är man 10 poäng från nedflyttningsstrecket och 11 poäng från sjätteplatsen – och med en femte omgång i FA-cupen att tänka på kan det visa sig vara deras prioritet.

Lagnyheter

Lyanco är borta i flera månader och han kommer att göra McCarthy och Tella sällskap på backen. I övrigt kan Smallbone göra sin återkomst med Broja som är ett konditionsbekymmer.

Faktorer att ta hänsyn till

  • Tottenham ligger på sjunde plats i Premier League medan Southampton ligger på tolfte plats.
  • Tottenham har vunnit tre och förlorat tre av sina sex senaste matcher.
  • Southampton har vunnit tre, spelat två oavgjorda och förlorat en av sina sex senaste matcher.
  • Tottenham har gjort nio mål och släppt in nio på sina sex senaste matcher.
  • Southampton har gjort 12 mål och släppt in nio på sina sex senaste matcher.

Slutsats

Problemet för Tottenham är att deras negativa spelstil tycks ha överförts till den nya regimen, vilket på många sätt kan vara spelarnas eller tränarlagets fel. Hur som helst kommer de att möta ett Saints-lag som inte har mycket att förlora eller ens kämpa för, vilket får oss att tro att de kommer att gå ut och förtjäna ett oavgjort resultat i norra London.

Speltips: Oavgjort

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *