Vlahovic: Läkarundersökning hos Juventus

Dusan Vlahovic är redo att slutföra sin flytt till Juventus efter att ha anlänt för sin läkarundersökning på fredagen. Den 21-årige anfallaren är på väg att besegla en rapporterad byte från Fiorentina för 75 miljoner euro, vilket ser ut att kunna bekräftas före helgen. Juve publicerade en tweet som visar hur serben anländer för att genomföra formaliteterna för sin flytt.

Delad bäste målskytt i Serie A denna säsong

Vlahovic är delad bäste målskytt i Serie A den här säsongen med 17 mål på 21 matcher – en siffra som bara Lazios Ciro Immobile når upp till. Han har kopplats samman med en mängd toppklubbar runt om i Europa efter sin imponerande form under de senaste två säsongerna.

Vlahovic kommer att ansluta till ett Juve-lag som ofta har haft svårt att omvandla bollinnehav till mål den här säsongen, där Massimiliano Allegris mannar bara har gjort 34 mål på 23 Serie A-matcher. Det innebär att deras anfall är det elfte bästa i ligan, långt bakom de ledande målskyttarna Inter (53), medan Fiorentina har gjort 41 mål hittills med Vlahovic i laget.

Juventus fotboll

Den serbiske landslagsmannen Vlahovic, som kom till La Viola från Partizan 2018, har omvandlat 28 stora chanser sedan starten av förra säsongen, vilket är fler än någon annan spelare i Serie A. Hans sammanlagt 21 mål under 2020-21 var den högsta noteringen av en Fiorentinaspelare under en enskild säsong sedan Alberto Gilardino 2008-09 (25).

Matchar Ronaldo med mest ligamål under ett kalenderår

Vlahovic gjorde också 33 ligamål under 2021, vilket matchar Cristiano Ronaldos rekord för flest mål i den italienska högstaligan under ett kalenderår. Förra veckan bekräftade Fiorentinas vd Joe Barone att klubben var öppen för att sälja Vlahovic, som därefter missade söndagens oavgjorda match mot Cagliari på grund av ett positivt COVID-19-test.

Vlahovics förestående signering kan bana väg för Alvaro Morata att lämna Juve, eftersom Barcelona uppges vara intresserade av att värva den spanske landslagsmannen, som är utlånad från Atletico Madrid.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *