Paul Pogba: Behövs jag i United?

Manchester Uniteds mittfältare kan förlänga sitt kontrakt på ett villkor: Behövs han på Old Trafford?. Nya rapporter från The Sun uppger att Manchester Uniteds mittfältare Paul Pogba kan skriva på en kontraktsförlängning om den tillfälliga managern Ralf Rangnick utses permanent.

Mer Silly Season och transfers

Pogba och United har tjafsat om kontraktet under lång tid

Samtalen om Paul Pogbas kontraktsförlängning har gått i stå under en längre tid utan att varken klubben eller agenten (Mino Raiola) kunnat göra något genombrott, vilket ledde till att fansen var övertygade om att fransmannen skulle packa sina väskor och lämna Old Trafford på fri transfer i slutet av säsongen 2021/22.

Enligt de senaste rapporterna har Rangnick dock vunnit över spelaren genom att göra honom till en viktig del av klubbens framtidsplaner. Den tyske tränaren har informerat Pogba om att laget, särskilt mittfältet, kommer att byggas runt honom under de kommande säsongerna. Vidare vill han också att mittfältaren ska njuta av en ledarroll genom att bli en drivande kraft bakom kulisserna.

Manchester United Fotboll

Nyheten kan komma som en överraskning för fansen, eftersom Rangnick tidigare har sagt att han inte skulle försöka övertala Pogba att förlänga sin vistelse om han inte vill. ”Jag skulle inte säga att han inte är värd att behålla”, sade den tidigare RB Leipzig-bossen.

”Men spelare måste vilja spela för en stor klubb som Manchester United. Om en spelare inte vill spela för Manchester United på medellång eller lång sikt tror jag inte att det är meningsfullt att övertyga honom om att ändra sig.”

Man måste vilja spela i United för att det skall kunna funka på lång sikt

Trots detta verkar den drastiska U-svängningen vara en positiv nyhet eftersom den skulle förhindra att klubbens rekordvärvning lämnar klubben gratis.

Den fyrfaldige Serie A-vinnaren har varit borta från spel sedan november med en benskada som han ådrog sig på landslagsuppdrag under en träning. Med fyra månader kvar av säsongen skulle en uppmuntrande period kunna reparera de skadade relationerna mellan 28-åringen och klubbhierarkin och därmed göra förnyelsen möjlig.

Behövs Pogba i klubben?

De tidigare, nämligen Jose Mourinho och Ole Gunnar Solskjaer, har haft svårt att få ut det bästa av Paul Pogba på regelbunden basis. Ytterligare kontroversiella kommentarer från spelaren och hans agent har i hög grad försämrat relationerna mellan honom och fansen.

Preliminärt är han inställd på att återvända den 8 februari mot Burnley och det ska bli intressant att se hur han anpassar sig till Rangnicks högpressiva fotbollsstil. Om han börjar leverera på planen kan den stora kontraktsförnyelsen lika gärna vara värd det.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *