Speltips Leicester vs Brighton – 23/01/22 PL

I en match som tenderar att producera chanser i båda ändar av planen välkomnar Leicester Brighton till King Power på söndags-eftermiddagen. det kan bli en bra match. Båda lagen behöver poäng. Leicester behöver hitta tillbaka till sin gamla form och Brighton behöver skapa mera poäng under dem i tabellen. 

Fler engelska speltips

Leicester

Om man börjar med att värdarna på något sätt kastade bort sin ledning mot Tottenham i mitten av veckan efter en fantastisk kollaps på King Power råder det ingen tvekan om att Leicester fortfarande kommer att vara chockade. Att leverera ett par mål på tilläggstid i de sista sekunderna och slutligen drabbas av ett 3-2-nederlag på hemmaplan, kan pressen vara tillbaka på Brendan Rodgers.

Med ett spelschema som har hindrats kraftigt av COVID-19 de senaste veckorna har Foxes bara lyckats vinna en trio av sina nio senaste matcher i alla format, en svit som sträcker sig tillbaka till slutet av november. Nu hänger de bara precis kvar på sin plats i den övre halvan av Premier League-tabellen, och den tidigare Liverpool-bossen har också sett sitt lag visa upp några utdragna problem på backsidan den här säsongen. Likaså bör det också noteras att söndagens värdar har sett fyra av sina fem senaste matcher sluta med att båda lagen hittat nätet.

Leicester fotboll

Brighton

När det gäller besökarna har Brighton kanske inte Graham Potter på sin planhalva i helgen, men det råder ingen tvekan om att stämningen i deras läger bör vara på topp. Senast man såg Seagulls tidigare i veckan spela ut 1-1 mot de regerande Europamästarna Chelsea på AMEX har de fortsatt att imponera på många i hela Premier League.

Mitt i en fem matcher lång rad av obesegrade matcher och med bara ett enda nederlag i bagaget sedan den 20 november kommer den tidigare Swansea-bossen att uppmana sitt lag att sätta ytterligare en markering på King Power. Brighton kämpar fortfarande i den övre halvan av tabellen och har också fått ett rykte om sig för sin tuffa inställning på bortaplan. Det bör noteras att de tre senaste mötena mellan söndagens motståndare har slutat med att båda lagen har hittat nätet, så vi tror på ett liknande resultat här.

Speltips: Båda lagen gör mål i Leicester vs Brighton

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *