Rangnick: Uppmanar spelarna att kommunicera personligen

Manchester Uniteds tillfälliga manager Ralf Rangnick har uppmanat spelarna att kommunicera med honom och klubben personligen i stället för att avlasta på sociala medier. Rangnick gjorde sin vädjan till Unitedspelarna efter två liknande händelser inom loppet av några veckor, där Anthony Martial och Jesse Lingard motsade sig tysken med inlägg i sociala medier.

Mera om den engelska fotbollen

Martial var den första att bryta leden förra månaden och skrev på sitt personliga Instagramkonto att han ”aldrig kommer att vägra spela en match för Man Utd” efter att Rangnick hävdat att fransmannen inte var med mot Aston Villa eftersom ”han inte ville vara med i truppen”. Förra veckan avslöjade Rangnick att Lingard inte skulle vara med i truppen för att möta Middlesbrough i FA-cupen eftersom mittfältaren bad om ”ett par dagars ledighet för att rensa tankarna”.

Rangnick pratar med spelarna om kommunikationen

Många antog att detta var i samband med att Lingard misslyckades med att säkra en flytt från Old Trafford i januari, och Rangnicks ord resulterade i kritik mot 29-åringen. Men han skrev senare på sitt officiella Twitterkonto att ”klubben rådde mig att ta ledigt av personliga skäl”.

Manchester United Fotboll

Rangnick har försökt dra en linje i sanden, även om han vill att spelarna ska vara direkta mot honom i stället för att gå ut offentligt. ”Det är alltid bättre [att kommunicera personligen]”, sade Rangnick till reportrar. ”Jag läser eller kommunicerar aldrig, aldrig någonsin via konton i sociala medier, jag existerar inte ens där, om jag ska vara ärlig skulle jag inte ha tid att göra det.

”Därför är det alltid bättre [att kommunicera ansikte mot ansikte]. Jag kommunicerar alltid med spelarna direkt, som jag gjorde med Anthony Martial och med Jesse. Men kanske är jag en annan generation, min generation växte aldrig upp med den här typen av saker [sociala medier].

Direkt kommunikation istället för på sociala medier

”För mig är det alltid bättre att kommunicera direkt, men återigen är det dags att se framåt. Jag vet i båda fallen vad jag sa till spelarna och vad som hände, så för mig finns det ingen anledning att diskutera detta längre.” Lingard är en av fyra medlemmar i Uniteds förstalagstrupp vars kontrakt löper ut i juni, där Paul Pogba, Edinson Cavani och Juan Mata alla verkar vara på väg att lämna.

Även om det inte har funnits något officiellt meddelande från någon av dem, verkade Rangnick ointresserad av situationen och hävdade att deras fokus ändå borde ligga på att spela bra. På frågan om han tror att någon av dem kommer att lämna sa Rangnick: ”Jag vet inte. Det är alldeles för tidigt att tala om det, och i slutändan är det också en fråga om vad spelarna vill och hur klubben ser på det.

”Men det är inte intressanta ämnen för oss just nu, just nu handlar det om att få ut det bästa av säsongen och de här spelarna. ”Även om de vill lämna i slutet av säsongen är chansen att få ett erbjudande från vilken klubb som helst, inklusive Manchester United, att spela bra.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *