Speltips Southampton vs Arsenal PL 2022

Premier League är tillbaka ännu en gång i helgen när vi fortsätter att plumpa mot slutet av kampanjen. Varenda klubb i ligan från topp till botten har något att kämpa för, oavsett om det är en Europaplats eller överlevnad. Idag ska vi ta en titt på två lag som förmodligen ber om att få en andra vind i seglen när Southampton möter Arsenal.

Fler speltips

Southampton

Southampton Football Club kan mycket väl vara precis där de ska vara – ganska säkert men flirtar sällan med utsikten till övre halvan eller europeisk fotboll. Med en person som Ralph Hasenhuttl i spetsen vill fansen förstås tro att det finns mycket mer än så att stanna kvar. Om saker och ting fortsätter som de har gjort kan styrelsen ha några stora beslut att fatta i sommar.

Lagnyheter

Broja är tillgänglig efter att ha missat Chelseamatchen medan Lyanco, Long och McCarthy för närvarande är listade som tveksamma inför besöket av Londonborna.

arsenal fotboll

Arsenal

Arsenals supportrar borde ha vetat bättre än att få upp sina förhoppningar då förlusterna mot Crystal Palace och Brighton gör att man återigen ligger utanför topp fyra och tittar in. De har gjort bra ifrån sig för att kämpa sig tillbaka till den position de för närvarande befinner sig i, men Mikel Arteta vet att det inte räcker. De måste utrota den ”kollapsmentalitet” som de har förknippats med så länge och de måste göra det snabbt.

Lagnyheter

Xhaka har tippats komma tillbaka till startelvan och de enda bekräftade frånvaron i skrivande stund är Tomiyasu, Tierney och Partey.

Faktorer att ta hänsyn till

  • Arsenal ligger på femte plats i Premier League medan Southampton ligger på 14:e plats.
  • Southampton har spelat en oavgjord och förlorat fem av sina sex senaste matcher.
  • Arsenal har vunnit tre och förlorat tre av sina sex senaste matcher.
  • Southampton har gjort fyra mål och släppt in 19 på sina sex senaste matcher.
  • Arsenal har gjort sju mål och släppt in nio på sina sex senaste matcher.

Slutsats

Även om Saints må vara nere i botten är det faktum att de är hemma tillräckligt för att skrämma ett bräckligt lag som Arsenal. På pappret bör vi få se en stark, offensiv uppvisning från gästerna där de tvingar tillbaka värdarna och verkligen påtvingar dem sin vilja. Istället tror vi att det blir en nervös tillställning där de två oroliga klubbarna delar på bytet på sydkusten – 1-1.

Speltips: Oavgjort

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *