Speltips Real Madrid vs Valencia 2022

Prognos: Real Madrid vs Valencia

I hopp om att utöka sin buffert i toppen av La Liga-tabellen i helgen tar Real Madrid emot Valencia på Estadio Santiago Bernabéu på lördagskvällen.

Real Madrid

Efter att ha inlett det nya året med en fantastisk 1-0-förlust borta mot Getafe råder det ingen tvekan om att Real Madrid skulle ha varit glada över att omedelbart återgå till vinnarspåret i mitten av veckan. Los Blancos förlängde sitt Copa del Rey-äventyr med en 3-1-seger borta mot Alcoyano och kommer att vara desperata att sätta en markering här.

När de inleder helgens matcher har de fortfarande fem poäng kvar i toppen av tabellen och huvudtränare Carlo Ancelotti har siktet inställt på att återta den inhemska kronan den här säsongen. Förra helgens chockförlust mot Getafe var den första förlusten i någon av de senaste 17 matcherna i alla format, och den tidigare Everton-chefen borde åtminstone bli uppmuntrad av sitt lags framgång på hemmaplan. De vita har bokat sin plats i utslagsfasen av årets Champions League och är obesegrade på Bernabéu på hemmaplan hittills den här säsongen.

real madrid

Lagnyheter

Real Madrid har bekräftat att både Dani Carvajal och Mariano Diaz inte kommer att delta i helgen eftersom de har problem med skador.

Den serbiske landslagsmannen Luka Jovic är fortfarande tveksam på lördagskvällen efter att ha fått ett positivt COVID-19-test.

Valencia

När det gäller gästerna kan Valencia visserligen också ha skrivit av 2021 med en 2-1-förlust mot Espanyol på hemmaplan, men fladdermössen har ändå fortsatt att imponera på många i hela Spanien den här säsongen. De förlängde sitt Copa del Rey-äventyr med en 2-1-seger borta mot Cartagena i mitten av veckan, och José Bordalás’ mannar har vunnit sex av sina sju senaste matcher i alla format.

Trots att Los murciélagos har haft 18 tuffa månader på Mestalla har de siktet inställt på att göra en satsning på de europeiska platserna i år. Med bara en enda förlust i bagaget sedan den 27 oktober bör Valencia också få en boost av sina fortsatta framgångar på bortaplan. Inklusive en actionfylld 4-2-seger mot Levante förra månaden har lördagens gäster vunnit var och en av sina fem senaste bortamatcher på bortaplan.

Även om Bordalás’ lag kanske har ett uselt facit mot de spanska jättarna i huvudstaden, kan vissa i deras läger känna att de har chansen att skapa en omstörtning här.

Nyheter om laget

Valencia kommer att vara utan trion Gabriel Paulista, Dimitri Foulquier och Toni Lato som fortfarande lider av skadeproblem.

Likaså kommer 22-årige Hugo Duro att saknas i huvudstaden eftersom han avtjänar en avstängning.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen möttes i september tog Real Madrid hem en 2-1-seger på Mestalla.
  • Los Blancos har inte förlorat ett hemmamöte mot Valencia sedan 2005.
  • Real Madrid är obesegrade på hemmaplan på Estadio Santiago Bernabéu under hela säsongen 2021/22.
  • Valencia har vunnit alla sina fem senaste bortamatcher i alla format.
  • Samtliga av de 22 senaste raka mötena mellan lördagens motståndare har slutat med över 1,5 mål.

Slutsats

Med båda lagen som direkt återvände till vinnande sätt på Copa del Rey-uppdrag tidigare i veckan kan vi få en livlig tillställning i huvudstaden. Los Blancos, som ser ut att helt och hållet lägga förra helgens chockartade 1-0-förlust mot Getafe bakom sig, har fortsatt att briljera på hemmaplan den här säsongen.

Men även om lördagens värdar kanske leder jakten på att återta sin inhemska krona i år, vet Ancelotti att hans lag kommer att ställas inför ett hårt test här. Valencia, som har siktet inställt på att säkra en europeisk återkomst den här säsongen, har chockat många i hela Spanien.

De har fått ett rykte om sig att vara framgångsrika på bortaplan och har vunnit alla sina fem senaste bortamatcher, så det kan finnas chanser i båda ändar. Eftersom vart och ett av de 22 senaste mötena har slutat med över 1,5 mål, tror vi på ett liknande resultat.

Bedömning: Vi tror på över 1,5 mål i den andra halvleken.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *