Conte brutalt ärlig om Spurs efter Chelseas nederlag

Antonio Conte drog inga slutsatser i sin bedömning av Tottenham efter förlusten med 2-0 mot Chelsea i den första delen av semifinalen i EFL Cup, och erkände att ”det finns ingen jämförelse” mellan de två lagen. Spurs blev väl besegrade på Stamford Bridge i onsdags, med två defensivt dåliga mål som gjorde att Chelsea kunde bygga upp vad som visade sig vara en ointaglig ledning före halvtid.

Om man jämför lagen finns det ingen jämförelse

Japhet Tanganga fick först se sin passning kapad av Marcos Alonso, som passade Kai Havertz som öppnade målskyttet efter fem minuter.

Tanganga fick sedan se sin ohotade huvudfrispark slå Ben Davies och gå in i eget mål, och Spurs lyckades inte ens få till ett enda skott före pausvilan.

Conte ändrade sitt system i halvtid, bytte till en fyrbackslinje och tog in Tanguy Ndombele på mittfältet – Spurs var bättre, men deras fem skott var fortfarande bara lite mer än hälften av Chelseas nio skott under den andra perioden.

Enligt Spurs förväntade mål (xG) på 0,37 skulle de ha varit ytterst lyckligt lottade om de hade lyckats bryta Kepa Arrizabalagas mål, medan Chelseas 2,2 accentuerade hur mycket mer hotfulla – och kliniska – de var.

För Conte var det en brutal påminnelse om hur långt Spurs fortfarande har kvar att gå för att kunna betrakta sig som konkurrenskraftiga rivaler till sådana som Chelsea, som han mötte på Stamford Bridge för första gången sedan han lämnade dem i juli 2018.

tottenham

Svår match direkt från start säger Conte

”Det var en svår match, svår från början”, sa Conte till Sky Sports. ”Chelsea visade sig vara mycket bättre än oss. ”Första halvlek kämpade vi mycket från början men vi vet att vi pratar om ett av de bästa lagen i Europa, i världen.

”Förra säsongen vann de Champions League. Om man jämför de två lagen finns det ingen jämförelse. ”Vi talar om ett lag som är redo att vinna – vi har sett skillnaden mellan de två lagen.

”Det är inte lätt att spela på Stamford Bridge, sättet de var väldigt koncentrerade, de vann bollen varje gång och sedan släppte vi in också ett mål [som var] oturligt.

”När du börjar matchen och efter några minuter gör de mål, så blir matchen säkert väldigt svår, men jag känner till situationen, det är väldigt tydligt i det här ögonblicket att det finns ett stort gap [mellan Spurs och de bästa lagen].

Conte är väldigt rak och tydlig i sin kommunikation

”Vi måste försöka kämpa för att hålla oss kvar i ligan i en bra position, men om vi tror att vi är nära tror jag inte att vi är på rätt väg.” Förlusten och Contes svidande ärliga bedömning av Spurs situation kan vara svår att smälta för vissa, men italienaren upprepade behovet av tålamod och betonade vikten av att inte sockra något för sitt lag.

”Det finns en hel del jobb att göra”, fortsatte han. ”I det här ögonblicket är det väldigt svårt att förstå vilken del man tar för att förbättra eftersom det finns många situationer att förbättra.

”Vi behöver tid och tålamod. Alla måste ha tålamod, eftersom Tottenham under de senaste åren har nivån sjunkit mycket och nu måste vi kämpa för att vinna varje match. ”Jag började min erfarenhet med Tottenham och varje match har vi kämpat, och nu kämpar vi för att vinna matchen, det var ingen match man kan säga att den var lätt.

Förbättra spelarna de redan har

”Vi måste vara ödmjuka, förstå situationen just nu och fortsätta arbeta för att förbättra våra spelare, sedan får vi se. Det är inte enkelt att säga gå in på transfermarknaden, i januari kommer det inte att bli lätt och nu är det viktigaste att vara fokuserad och arbeta för att förbättra.

”Resultaten i ligan var bra, vi nådde semifinal i EFL Cup och för Tottenham just nu är det ett bra mål. ”Jag är alltid väldigt ärlig mot mina spelare, vi måste klappa prestationen i Chelsea. Jag gillar att säga sanningen och med en bra lögn går man ingenstans. De visade sig vara ett riktigt bra lag, mycket bättre än oss.

Bygga laget på sikt

”Vi måste försöka förändra den här situationen, långsamt, långsamt. Det är omöjligt att förändra situationen på ett eller två transferfönster. ”Det finns många jobb att göra i Tottenham och vi behöver mycket tid. Det är viktigt med tålamod och för mig också att ha tålamod.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *