Saha: Zidane är drömmen som manager i Man Utd

Zidane förblir Sahas drömmanager för Man Utd och den före detta anfallaren uppmanar till harmoni i United

Louis Saha drömmer om att Manchester United ska utse Zinedine Zidane men insisterar på att klubbens spelare måste respektera vilken manager som helst om de ska lyckas. United har underkänt under den första halvan av Premier League-säsongen och ligger på sjunde plats under Ralf Rangnicks interimistiska ledning efter att Ole Gunnar Solskjaer avskedats.

Rangnick är tillfällig manager – Nu med bra facit

Den tidigare RB Leipzig-tränaren Rangnick har sett till tre segrar och en oavgjord match under sina fyra första ligamatcher, men han har bara ett tillfälligt ansvar fram till slutet av säsongen, då möjligheten till en tvåårig konsultroll kommer att spela in.

United har redan bekräftat att de kommer att leta efter en långsiktig ersättare i slutet av säsongen, vilket fortfarande kan sluta med den tyske tränaren, där Zidane och Mauricio Pochettino föreslås av många som de främsta kandidaterna.

Manchester United Fotboll

Zidane skulle vara perfekt enligt Saha

Saha gav sitt stöd till fransmannen Zidane, som har varit utan klubb sedan han lämnade Real Madrid i maj förra året, när den förre United-anfallaren beskrev vilken typ av utnämning han anser att klubben behöver. Han sa till Stats Perform: ”Jag tror att Pochettino är en av dem som på något sätt har bevisat sin förmåga på något sätt.

”Men alla som har bevisat att man kan bygga ett lag och få dem att förbättra sig på ett sätt som gör att de kan vinna Premier League, som [Jurgen] Klopp har gjort, tror jag kommer att få jobbet.

”Vi måste ha rätt manager som verkligen kan ge den där skjutsen. Vi har sett detta med Ralf på sidlinjen, den typen av energi, de killarna, särskilt när du har tre fjärdedelar av truppen som är ganska unga – du behöver ha någon med den typen av energi.

Pochettino är även det ett bra namn för United

”Jag vill inte sätta Pochettino över någon. I min dröm tänker jag på Zidane. Det finns definitivt bra namn som jag har hört de senaste veckorna. ”Men ja, det är namn och det viktigaste är passformen där det finns ett projekt. Den som kommer kommer inte i två år eftersom man vill knyta sitt namn till en stor klubb.”

Saha vet vad som krävs för att vinna på Old Trafford, med tanke på att han samlade två Premier League-titlar och en Champions League-triumf under sin tid i Manchester under Alex Ferguson mellan 2004 och 2008.

Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo är två av Uniteds nyckelfigurer den här säsongen, men paret kallades för ”gnällspikar” som påverkade sitt lag negativt av Sky Sports expert Gary Neville efter 1-1 mot Newcastle United.

Ronaldo är nöjd i Man Utd

Ronaldos agent Jorge Mendes avfärdade allt tal om missnöje i Red Devils omklädningsrum när han på fredagen förklarade att hans klient var lycklig och Saha tror att Uniteds managerframgångar kommer att bygga på respekt.

”Den formel som jag har sett som fungerar är att man visar respekt och har en mycket stark managementidministration”, tillade han. ”Ferguson på den tiden när jag har sett att han hade så många utmaningar eftersom du får så mycket ego i laget.

”Personer med många troféer som Roy Keane, Gary Neville, [Paul] Scholes eller [Ruud] van Nistelrooy och du har ungdomar som kommer in och har den där känslan av brådska, de vill vinna, de vill spela och alla dessa saker. ”Man måste verkligen visa så mycket respekt som styrka och samtidigt ödmjukhet. Det är en väldigt udda kombination, men det är väldigt viktigt att du verkligen måste visa att du är självsäker och stark.

Viljan att vinna finns – Saknas rutin och tydlig linje i ledningen

”Du behöver stöd från alla eftersom projektet är en laggrej. Så det är de sätten att hantera eftersom alla kommer att ge dem respekt. Om du missar den här saken. Du har problem.” På frågan om Saha trodde att detta var Uniteds nuvarande problem med ledarskapet svarade han: ”Ja, definitivt. Det är inte ett problem med talang. Det är inte ett problem med att inte vinna.

”De vill vinna, men de har inte formeln, människorna runt omkring som ger dem rätt indikation.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *