Simeone: Uppdatering om Griezmann efter senaste skadan

Vi hoppas att han inte behöver vara borta länge

Diego Simeone håller tummarna för att Antoine Griezmanns skada inte är alltför allvarlig efter att anfallaren haltade av i torsdagens 5-0 Copa del Rey-seger mot Rayo Majadahonda. Den franske landslagsmannen – som gjorde sitt lags fjärde mål efter att ha kommit in som inhoppare – ådrog sig en lårskada i förra månadens derbyförlust mot Real Madrid innan han testade positivt för COVID-19 förra veckan.

Säger inte vilken skada han har

Simeone avslöjade inte vilken typ av skada Griezmann har, men sade att han hoppas att den franske landslagsmannen, som lämnade planen synbart upprörd, inte är borta länge.

”Läkarna kommer att informera bättre än jag”, sade han vid en mediakonferens. ”Han är en mycket viktig spelare för oss och det är synd att han skadade sig igen. ”Vi hoppas att han inte behöver vara borta länge.”

Atletico Madrid

Stark startelva

Simeone ställde upp med en stark startelva till matchen, som spelades på Wanda Metropolitano trots att Majadahonda lottades som hemmalag, och de såg aldrig ut att drabbas av ett bakslag efter Matheus Cunhas tidiga öppning. Renan Lodi och Luis Suarez gjorde tre poäng före paus, medan Griezmann och hans inhoppare Joao Felix avslutade målskyttet i den andra halvleken.

Joao Felix

Efter att ha gjort mål mot Granada i La Liga före mitten av säsongen har Joao Felix nu gjort mål i raka bortamatcher i alla tävlingar för bara andra gången någonsin efter att ha gjort det mot Real Mallorca och Lokomotiv Moskva i oktober 2019.

Simeone var full av beröm för den portugisiske landslagsmannen och vill se mer av samma sak från honom under de kommande veckorna. ”Det var en extraordinär prestation i den andra halvleken”, tillade Atleti-bossen.

Går bra nu för honom

”Han har kommit ut med stor entusiasm och allt han har provat har fallit väl ut för honom. Jag är väldigt glad för hans skull och jag är säker på att det kommer att bli bra för oss om han fortsätter på den här nivån.” Efter fyra nederlag i rad före mellansäsongspausen har Atleti inlett 2022 med segrar bakåt i tiden.

Simeone har varit nöjd med sitt lags attityd sedan återkomsten till spel och han vill inte att de ska släppa taget. ”Sidan har en stor vilja att göra saker och ting bra”, säger han. ”Spelarna har stor intensitet från första minuten för att ta sig ur det svåra ögonblick som laget gick igenom.

”Att uppnå jämnhet i ligan är det svåraste och det är vad vi försöker göra.” Atleti är i aktion nästa gång på söndag när de besöker Villarreal i La Liga.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *